mako
פרסומת

השיחה שהפלילה את הנערים שתקפו סדרן בקולנוע: "נגיד להם שאנחנו ילדים קטנים, לא יעשו לנו כלום"

ארבעה נערים נאשמים כי תקפו באכזריות סדרן בן 18 וחצי באולם "הוט סינמה" ברחובות, לאחר שהתבקשו להפסיק לעשן סיגריות אלקטרוניות במהלך הקרנת הסרט "קופה ראשית". על פי כתב האישום, הסדרן הוכה באגרופים ובעיטות, נחנק עד שאיבד את הכרתו ופונה לבית החולים עם שבר באף. לאחר מעצרם הכניסו החוקרים את החשודים לתא מרושת במצלמות, שם תועדו מפלילים את עצמם: "איך שנצא נדקור אותו"

שמעון איפרגן​
פורסם:
עצור, אילוסטרציה
עצור, אילוסטרציה | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90
הקישור הועתק

יחידת התביעות של המשטרה הגישה אתמול (שלישי) לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד ארבעה נערים בני 15 ו-16, שתקפו באכזריות סדרן באולם הקולנוע "הוט סינמה" ברחובות - לאחר שהתבקשו להפסיק לעשן סיגריות אלקטרוניות במהלך הקרנת הסרט "קופה ראשית". הארבעה נאשמים בחבלה בכוונה בנסיבות מחמירות והסגת גבול.

על פי כתב האישום, האירוע התרחש לפני כשלושה שבועות. במהלך הקרנת הסרט התלוננו אישה בהיריון וצופים נוספים בפני הסדרן כי ארבעת הנערים מעשנים סיגריות אלקטרוניות בתוך האולם. כשהסדרן ניגש אליהם וביקש שיפסיקו, התברר כי כלל לא רכשו כרטיסים לסרט. לפי הנטען, הארבעה התעלמו מבקשתו והתנפלו עליו לעיני עשרות צופים.

"הוא ביקש מהם להפסיק לעשן סיגריות. הם בתגובה התנפלו עליו בבעיטות ואגרופים. אחד מהם חנק אותו עד שהוא איבד את ההכרה, הוא היה חסר אונים. שברו לו את האף וכל הפנים שלו היו מלאות דם", שחזר אחד הצופים. החשודים נמלטו מהמקום, והסדרן, צעיר לפני גיוס, פונה לבית החולים קפלן לקבלת טיפול רפואי.

כמה ימים לאחר מכן עצרה המשטרה את ארבעת הנערים. חלקם הכחישו את החשדות וחלקם שמרו על זכות השתיקה. במסגרת החקירה ביצעו החוקרים תרגיל חקירה, כשהכניסו את ארבעת החשודים לתא מעצר המרושת במצלמות ובמיקרופונים סמויים. מבלי שידעו כי הם מוקלטים, החלו הנערים לשוחח ביניהם ולהפליל את עצמם.

"דפקת לו מכות לנער... מקסימום נסיים באופק (כלא לבני נוער). ס' הולך לחטוף בראש", נשמע אחד מהם אומר. נער אחר אמר: "נגיד להם שאנחנו ילדים קטנים, שאנחנו לא יודעים כלום ולא יעשו לנו כלום... איך שיוצאים מאכילים אותו דקירות. אנחנו חייבים זה היה כל כך טוב... וואלה, באמא שלי קרעת אותו בבעיטות, ע' פוצצת אותו יותר מדי".

פרסומת

חשוד נוסף נשמע אומר: "נודר לא פתחתי. לא אמרתי מילה. רק אמרתי שיצאתי מהאולם והתחלתי לרוץ. לא יודע מה היה. אמרתי שלא ראיתי שום דבר, ככה עורך הדין אמר לי להגיד".

כאשר עומתו עם ההקלטות, המשיכו רובם להרחיק את עצמם מהאירוע. אחד הודה שנכנס לסרט ללא כרטיס, אחר טען שאינו מסוגל להכות סדרן "גדול וחזק ממנו", ושניים נוספים שמרו על זכות השתיקה. בית המשפט הורה על שחרורם של ארבעת הנאשמים בתנאים מגבילים עד להמשך ההליך המשפטי.