mako
פרסומת

מכה לראש עיריית כפ"ס ואשתו, החשודים בשחיתות: רכבי היוקרה שברשותם כנראה יחולטו - לטובת המדינה

שלושת הרכבים, מסוג "טסלה", "מרצדס" ו"אאודי" חדשה, לא צפויים להיות מוחזרים לזוג. גורם המעורה בפרטי הפרשה ציין כי "עד כה, לא קיבלנו הסבר המניח את הדעת לגבי מקור רכישתם". במקביל, הבהיר גורם במשטרה: "יש לנו די ראיות שראש העיר היה מודע למקורות הכסף שזרמו לאשתו"

שמעון איפרגן​
פורסם:
רפי ומיטל סער
צילום: ללא, ללא
הקישור הועתק

מכה קשה לראש עיריית כפר סבא רפי סער ואשתו מיטל, החשודים לכאורה במעשי שחיתות חמורים בעירייה: חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה שבלהב 433 לא מתכוונים להחזיר לבני הזוג את שלושת רכבי היוקרה שנתפסו בחניית ביתם, מסוג "טסלה", "מרצדס" ו"אאודי" חדשה. כמו כן, לא יוחזרו אליהם מאות אלפי שקלים במזומן השייכים על פי החשד למיטל סער ונתפסו אצל אמה, בין היתר בביתה.

"מאות אלפי שקלים שהוחרמו וכלי הרכב היוקרתיים יישארו בידי המשטרה עד להודעה חדשה, וכנראה יחולטו לטובת המדינה", ציין גורם המעורה היטב בפרטי הפרשה. "עד עכשיו החוקרים לא קיבלו שום הסבר מניח את הדעת לגבי מקור רכישת כלי הרכב והכספים שנתפסו. בכל החקירות שלה נשאלה מיטל סער שאלות רבות בעניין הזה, אבל שמרה על זכות השתיקה. אנחנו בודקים מי מימן את רכישת כלי הרכב והאם מדובר בטובות הנאה שהגיעו באמצעות אנשים עסקים שעימם מיטל סער הייתה בקשר".

סער טען לכל אורך החקירות שלו שאין לו שום קשר לכספים שנתפסו, ושהוא ואשתו מנהלים בנפרד את העניינים הכספיים שלהם, על כן אין לו שמץ של מושג לגבי מעשיה. "יש לנו די ראיות שראש העיר היה מודע לגבי מקורות הכסף שזרמו לאשתו, על פי החשד מאנשי עסקים שהיו להם אינטרסים לקבל טובות הנאה והנחות שונות מהעירייה וחברות הבת שלה", ציין גורם במשטרה. "הראיות רק הלכו והתחזקו באחרונה נגד בני הזוג וכמה בעלי עסקים שאיתם היו בקשר של 'תן וקח'", הוסיף. "ברור לנו שמיטל הייתה הצינור להעברת כספי השוחד וקבלת טובות הנאה שונים לקידום אינטרסים של אנשי עסקים/בעלי חברות. לא ייתכן שראש העיר לא ידע על מעשיה".

למקביל לחקירה, החוקרים ינסו לפצח את קוד הגישה לטלפון של בכיר באחת החברות בעירייה כדי לדלות ממנו מידע נוסף שישפוך אור חדש על הפרשה.

מחר (יום ראשון) יבקשו החוקרים מבית המשפט להאריך חלק מהתנאים המגבילים שהוטלו על בני הזוג כדי למנוע חשש לשיבוש הליכי החקירה בתיק. מדובר בפרשה שבה מיוחסים לבני זוג, כל אחד לפי חלקו, עבירות של הלבנת הון, מרמה והפרת אמונים וכן שוחד. "גם בלי עד מדינה החקירה מתקדמת בקצב משביע רצון", ציין גורם במשטרה, "נאספו עוד מסמכים רבים וייתכן שיהיו הסתעפויות של פרשות נוספות".

הפרשה נחקרה במשך כשנה וחצי באופן סמוי על ידי צוות חקירה מיוחד, עד שהפכה לגלויה לפני כשלושה שבועות. סער טען בפני חוקריו כי אין לו קשר לפרשת השוחד, כי פעל על פי החוק ולא לקח שקל לכיסו, וכי לא ידע על מעשיה של אשתו. חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 חושדים כי הוא ואשתו מיטל קיבלו מעטפות ובהן מזומנים, בהיקף של מאות אלפי שקלים, מגורמים שהתמודדו במכרזים של העירייה בשווי עשרות מיליוני שקלים. על פי החשד, הכספים הועברו בתמורה להטיית המכרזים לטובת אותם גורמים.