"רצה להגן על משפחתו": העונש שנגזר על גבר מהצפון שהקים בבית מפעל לייצור בקבוק תבערה אחרי ה-7 באוקטובר
בית המשפט המחוזי בחיפה גזר עונש של 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות על תושב קריית חיים, שהורשע בייצור עשרות בקבוקי תבערה בביתו - לאחר שנטען כי המעשים בוצעו על רקע תחושת חרדה ופחד לאחר אירועי 7 באוקטובר, מתוך רצון להגן על בני משפחתו ולא למטרות פליליות


בית המשפט המחוזי בחיפה גזר 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות על נ', בן 37 מקריית חיים, שהורשע במסגרת הסדר טיעון בייצור עשרות בקבוקי תבערה.
על פי כתב האישום המתוקן, נ' ייצר במהלך אוקטובר 2023 עשרות בקבוקי תבערה, חלקם יחד עם אדם נוסף, לאחר שהכיר אותו דרך קבוצה שפעלה לגיוס פעילים ולאימונים משותפים. בקבוקי התבערה יוצרו בביתו של נ', באמצעות מילוי בקבוקי זכוכית בבנזין והכנסת פתילי בד. הוא החזיק בבקבוקי התבערה במשך מספר ימים, עד שנעצר.
הפרקליטות ביקשה לקבוע מתחם ענישה של בין 5 ל-7 שנות מאסר בפועל, וטענה כי נ' הפך את ביתו ל“מפעל” לייצור כלי נשק מסוכנים, תוך פגיעה חמורה בביטחון הציבור ובשלטון החוק. מנגד, ההגנה טענה כי המעשים בוצעו על רקע תחושת חרדה ופחד לאחר אירועי 7 באוקטובר, מתוך רצון להגן על בני משפחתו ולא למטרות פליליות.
השופט קיבל את עמדת שירות המבחן, שהגיש שני תסקירים בעניינו של נ', וקבע כי הוא מצוי בהליך שיקומי משמעותי, נטל אחריות מלאה למעשיו והביע חרטה כנה. עוד צוין כי לנ' עבר פלילי ישן, רובן עבירות שבוצעו כשהיה קטין, וכי כיום הוא מנהל אורח חיים נורמטיבי, עובד לפרנסתו ומשולב בהליך טיפולי.
בית המשפט נתן משקל משמעותי גם לנסיבותיו האישיות של נ', ובהן מצבו הרפואי המורכב של בנו בן ה-9, הסובל מאוטיזם ונכות מלאה, ולתפקידו הדומיננטי של האב בטיפול היומיומי בו. נקבע כי מאסר מאחורי סורג ובריח עלול לפגוע קשות בהליך השיקום ובמשפחתו.
בסופו של דבר קבע השופט כי מדובר במקרה חריג המצדיק חריגה לקולא ממתחם הענישה, וגזר על נ' 9 חודשי מאסר בעבודות שירות, 12 חודשי צו מבחן ו-12 חודשי מאסר על תנאי. בקבוקי התבערה שנתפסו יושמדו.