mako
פרסומת

"למה אנחנו צריכים לסבול בגללו? שיעזוב את השכונה": השכן בקריית טבעון שנמצא על הכוונת של העבריינים

לאחר שאתמול חשפנו כי תושבי שכונת צל אורנים מתמודדים עם גל של הצתות רכבים, השכנים זועמים על הדייר שנמצא על הכוונת של העבריינים. בינתיים תושבי השכונה נותרו חסרי אונים: "לא הסיורים שלנו, לא האבטחה של טבעון ולא המשטרה ימנעו מהם לעשות מה שהם רוצים. ברגע שהם ננעלים - הם יבצעו את זה"

שמעון איפרגן​
פורסם:
הצתות בקריית טבעון
הצתות בקריית טבעון
הקישור הועתק

אתמול חשפנו ב-mako כיצד תושבי שכונת צל אורנים בקרית טבעון מתמודדים בשבועות האחרונים עם עבריינים שמטילים אימה ברחובות השכונה. התושבים, בעיקר אלה המתגוררים ברחוב יוסף בורג, ביקשו איכות חיים ושכונה שקטה עם נוף פסטורלי, כדי שיוכלו לגדל את ילדיהם בשקט ובשלווה. אלא שמאוד מהר המציאות טפחה על פניהם וגרמה לחלקם לחשב מסלול מחדש - והכול בגלל אזרח אחד, בעל עסק המוכר למשטרה, שהחליט להתגורר בשכונה והפך ליעד עבור יריביו.

תושבי השכונה טוענים כי בשבועות האחרונים הם גילו לחרדתם על כמה דמויות מוכרות למשטרה שעברו להתגורר בשכירות בשכונה. במשטרה בודקים חשד שלאחד מהשוכרים יש סכסוך עם גורמים עברייניים, שמגיעים לשכונה להטיל עליו אימה. השכנים מבקשים כעת מבעלי הבית שלא יחדשו את חוזה השכירות עם אותו שוכר מאוים, מחשש לפגיעה בחייהם ובחיי ילדיהם.

התכתבות השכנים המודאגים בקריית טבעון
התכתבות השכנים המודאגים בקריית טבעון

"למה אנחנו צריכים לסבול בגללו? שיעזוב את השכונה. הפכנו להיות מטרה. בטעות הם יכולים לפגוע בנו או בילדים שלנו", התלונן אחד התושבים. "אתמול ולפני שבועיים הציתו מכוניות. בפעם הבאה יעופו כאן רימוני רסס ויהיה ירי. זה רק ילך ויחמיר".

תושבי השכונה התכתבו ביניהם בקבוצת הווטסאפ על המצב המדאיג שבו הם מצויים ועל החשש מהחמרה. "ממש שכונת פשע מה שהולך פה, אותו סיפור. השלימו את מה שנשאר", כתב ב', אחד השכנים. א' הוסיף: "גועל נפש, כמו בהארלם".

חלק מהתושבים ביקשו לתגבר את הסיורים סביב השכונה, לשקול הקמת משמר שכונה ולשכור מאבטחים. "חשוב מאוד השיח בין השוטרים לתושבים, שיסבירו לנו למה אנחנו משלמים על אבטחה", כתב אחד מהם.

שכן אחר הוסיף: "צריך ליצור כאן משמרת לילה קבועה בשכונה... סיורים שלנו בלילה יורידו את הפשיעה".

"שום דבר לא ימנע מהם לעשות את מה שהם רוצים"

היו תושבים שביקשו מבני המשפחה המאוימת לעזוב את השכונה, אחרים סיפרו על עבריין נוסף המתגורר ברחוב אחר בשכונה, וציינו כי בכוונתם לפעול להתיר את חוזה השכירות שלו כדי שלא יישאר במקום. שכנים אחרים תיארו את הייאוש מהמשטרה: "לא יעשו כלום. רק אנחנו יכולים לעשות משהו".

פרסומת

לדברי התושבים, בעל הדירה שהשכיר אותה לעבריין ברחוב יצחק שמיר אינו מרוצה מהמצב הקיים, אך אין בכוונתו להתיר את החוזה. "גם יצחק שמיר וגם יוסף בורג? כמה בתים יש לעבריינים פה?", תהה אחד התושבים.

שכן אחר היה פסימי במיוחד: "מתנצל לכבות לכם את המסיבה. לא הסיורים שלנו, לא האבטחה של טבעון ולא המשטרה ימנעו מהם לעשות מה שהם רוצים. ברגע שהם ננעלים - הם יבצעו את זה".

בעקבות מקרי ההצתות בשכונה הגבירה המשטרה את הסיורים בניסיון לאתר את החשודים. שלושה חשודים נעצרו ושוחררו בבית המשפט בתנאים מגבילים, לאחר שלא הוכח קשר בינם לבין האירועים החמורים.