הזעיק כבאים לכבות שריפה בביתו - וחשף בטעות מעבדת הידרו ענקית עם 130 שתילים
אירוע חריג במושב במרכז הארץ: תושב המקום בשנות הארבעים לחייו הזעיק עזרה לאחר שביתו עלה באש, אך לוחמי האש הריחו ריח חזק של קנביס ודיווחו למשטרה. פשיטה שנערכה למחרת חשפה מעבדה בשווי רב עם 60 ק"ג סמים. הסנגור: "מדובר בלוחם צנחנים לשעבר הסובל מפוסט טראומה"


דיווח של חשוד בגידול סמים הוביל לחשיפת מעבדת ענק: שלשום בערב, י', תושב אחד המושבים במרכז הארץ בשנות הארבעים לחייו, התקשר למוקד מכבי האש בלחץ והזעיק כבאים לאחר שביתו עלה באש. "הבית שלי עולה באש תגיעו בהקדם", הסביר י' למוקדנים.
לוחמי האש שהגיעו למקום במהירות השתלטו על השריפה וכיבו אותה, אך במהלך הפעילות הם הבחינו בריח חזק וחשוד של קנאביס שעלה מהמתחם. המידע הועבר למשטרה, ולמחרת שוטרי תחנת משטרת פתח תקווה זימנו את י' לחקירה. במקביל, פשטו השוטרים על ביתו וגילו במחסן הצמוד למבנה המגורים מעבדה לגידול מריחואנה שהכילה 130 שתילי מריחואנה במשקל כולל של 60 ק"ג - רגע לפני הפצת הסם. במקום נתפס גם ציוד רב המשמש לגידול ודישון השתילים.
בעקבות הגילוי נעצר י', ואשתו נחקרה באזהרה ולאחר מכן שוחררה לביתה. החוקרים חושדים כי י' הקים את המעבדה במטרה להפיץ את הסם ולמכור אותו. מנגד, י' הכחיש בחקירתו מכל וכל שהסם שייך לו וטען כי מישהו אחר שכר ממנו את המקום.
אתמול הובא החשוד להארכת מעצר בבית משפט השלום בפתח תקווה. נציג המשטרה ביקש להאריך את מעצרו בשישה ימים כדי לאפשר את המשך פעולות החקירה בתיק. במהלך הדיון חשף החוקר את השתלשלות האירועים: יום קודם לכן ביתו של י' עלה באש, הוא הזמין מכבי אש, ולמחרת הגיעו השוטרים וחשפו את מעבדת ההידרו הגדולה בחצר.
לדברי המשטרה, י' לא סיפק הסבר מניח את הדעת לקיומה של המעבדה בחצרו ולא מסר את שמו של השוכר שלטענתו מחזיק במחסן. עוד עלה בדיון כי נציג של חברת החשמל הגיע לדירה וקבע כי הבית הוא שסיפק את תשתית החשמל למחסן שבו גודלו הסמים.
סנגורו של החשוד, עו"ד מיקי חובה, הכחיש כל קשר של מרשו למעבדה. בטיעוניו בבית המשפט ציין הסנגור כי מדובר בלוחם לשעבר בחטיבת הצנחנים הסובל מפוסט טראומה ומוכר על ידי משרד הביטחון, וביקש לשחררו למעצר בית.
השופטת שדנה בתיק החליטה לבסוף להאריך את מעצרו של החשוד ביממה אחת בלבד, במטרה לאפשר לחוקרים לבצע פעולות חקירה דחופות בתיק.