"חשבנו שמחבלים פשטו על העיר": קרב יריות של ארגוני פשע באמצע הרחוב בעפולה
תושבי העיר היו בדרך לבית הכנסת או לארוחת שבת, ונקלעו לקרב יריות מבהיל בין ארגוני פשע: "פתאום שמענו רעשים ויריות, אנשים על אזרחי פשוט יורים אחד על השני. ברחנו לממ"ד". 6 חשודים נעצרו


מלחמת ארגוני פשע התלקחה ברחוב בעפולה אתמול (שישי) בשעות הערב. תושבי העיר שהיו בדרכם לארוחת שבת או לבית הכנסת נבהלו כששמעו את רעש היריות, וכשהתקרבו נדהמו לראות קרב יריות מטורף ברחוב. "פתאום שמענו יריות ברחוב, אנשים בלבוש אזרחי יורים אחד על השני ליד בית הכנסת. אנשים היו בפאניקה, ברחנו לממ"ד ונעלנו את הדלת, ואז התקשרנו למשטרה", סיפר רפאל, תושב העיר.
רפאל הוסיף: "חשבנו שמחבלים חדרו לעיר, אנשים יצאו מהבתים עם אקדחים ורובים". תושב נוסף סיפר: "ראיתי אותם מהמרפסת יורים צרורות אחד על השני, חשבתי שמדובר באזרחים חמושים מול מחבלים. מי חשב באותם רגעים שמדובר בעבריינים מארגוני פשע שבאו לחסל אחד את השני?". הוא שחזר גם את הבהלה בקרב התושבים: "היו כאלה שהסתתרו בשירותים של בית הכנסת. אחרי 7 באוקטובר כל ירי מפחיד. היו כאלה שצעקו לעבר האזרחים והשוטרים: 'תהרגו אותו, תירו בו, זה מחבל".
כוחות משטרה רבים ממחוז הצפון הגיעו במהירות לזירה וסגרו את הגישה לרחוב. הם התעמתו עם היורים והרחיקו את התושבים שנקלעו למקום, וכעבור כמה דקות עצרו שישה חשודים בירי. מחקירת המשטרה עולה שמדובר בעבריינים בשני ארגוני פשע שהגיעו לעפולה לסגור חשבונות ביניהם, והמשטרה עדיין חוקרת כדי לעצור חשודים נוספים.


"ארגוני פשע ערבים מביאים את הסכסוכים שלהם לערים יהודיות ומסכנים חיי חפים מפשע", זעם אחד התושבים, "אלה היו רגעים מפחידים מאוד. בנס איש לא נפגע. זו שכונה שקטה מאוד, אנשים עדיין לא התאוששו ממה שקרה".
גורם במשטרה הבהיר: "זה אירוע חמור מאוד שיכול היה בקלות להסתיים בהרג חפים מפשע. עצרנו כמה מעורבים, מבחינתנו זה סוג של פיגוע טרור".