חשד: מטפלת בת 70 התעללה בפעוטות שבהם טיפלה
המשטרה עצרה את המטפלת לאחר שהוגשו שתי תלונות של הורים. לפי החשד, היא האכילה פעוט בכוח, חבטה בו ותועדה במעשי אלימות נוספים. החוקרים קוראים להורים נוספים שילדיהם טופלו אצלה לפנות למשטרה


שוטרי תחנת בני ברק-רמת גן במרחב דן עצרו בסוף השבוע מטפלת כבת 70 בחשד שהתעללה באלימות בפעוטות שטופלו על ידה. לפי המשטרה, עד כה הוגשו שתי תלונות של הורי ילדים, והחוקרים מנסים לאתר הורים נוספים שילדיהם טופלו אצלה וקיים חשש שהתעללה גם בהם.
"מדובר בהתנהלות של מטפלת שהורי הפעוטות נתנו בה אמון והיא פועלת הפוך", טען חוקר המשטרה בדיון בבית משפט השלום בתל אביב, וביקש להאריך את מעצרה בחמישה ימים. בית המשפט אסר בשלב זה לפרסם את שמה של החשודה.
לפי החשד, באחד המקרים המטפלת דחפה אוכל בכוח לפיו של אחד הפעוטות וחבטה בו. בידי החוקרים סרטונים ותיעוד של האירועים, ובהם, לפי החוקר, סרטון משמעותי שהציג אביו של אחד הפעוטות בתחנת המשטרה ובו נראית אלימות חמורה. החוקר אמר בדיון כי יש גם תיעוד של מקרה אלימות שהתרחש בגן ציבורי, וכי החשודה קשרה את עצמה לביצוע המעשים.
החשודה היא אם לילדים וסבתא לנכדים, ללא עבר פלילי. אחד המתלוננים הוא עורך דין שבנו טופל על ידה. במהלך הדיון תהה סנגורה של המטפלת מדוע החוקרים המתינו שבועיים עד שהחליטו לעצור אותה; החוקר השיב כי מדובר בשיקול דעת של קצין החקירות.
הסנגור טען מנגד כי יש לשחרר את המטפלת ממעצר, משום שלטענתו התלונות נגדה נובעות מכך שההורים אינם רוצים לשלם לה פיצויים על פיטוריה. "אם מדובר באירוע כל כך חמור, איפה היו ההורים עד כה? לא קיבלתי תשובה לשאלה הזו", אמר הסנגור. השופטת האריכה את מעצרה בשלושה ימים, בנימוק שקיים בשלב זה חשד סביר ברמה המספקת להשארתה במעצר.