mako
פרסומת

העבריין ממשיך להסתבך: "הקים חמ"ל מתאילנד לפיצוץ מטען חבלה"

בית משפט השלום באשקלון האריך בארבעה ימים את מעצרו של העבריין שי בנמו, החשוד המרכזי בפרשת סחיטה באיומים של בכיר בעיריית קרית גת. על פי החשד שחוקרת ימ"ר לכיש, בנמו ניהל מחופשתו בתאילנד מערך שהוביל להשלכת מטען חבלה לעבר רכבו של הבכיר. יחד איתו עצורים אחיו ושני חשודים נוספים

שמעון איפרגן​
פורסם:
שי בנמו
שי בנמו
הקישור הועתק

בית משפט השלום באשקלון האריך אתמול (רביעי) בפעם השנייה את מעצרו של העבריין שי בנמו מקריית גת, החשוד כי הקים וניהל "חמ"ל" מחופשה בתאילנד במטרה לסחוט בכיר בעירייה. על פי החשד, בנמו הורה לאנשיו להשליך מטען חבלה רב עוצמה לעבר מכוניתו של הבכיר כדי להלך עליו אימים.

"הוא הפעיל מתאילנד, בעת שהיה בחופשה עם אחיו, חמ"ל שכל מטרתו לדאוג לזריקת מטען חבלה למכונית של בכיר ולהלך עליו אימים כדי לסחוט אותו בכוח באיומים", טוען גורם המעורה בפרטי הפרשה החמורה. חוקרת היחידה המרכזית (ימ"ר) במשטרת מרחב לכיש טענה בדיון כי החשד נגד בנמו התחזק, והוא חשוד כעת בעבירות בצוותא של סחיטה באיומים ומעורבות ישירה בשיגור המטען.

במשטרה מעריכים כי בנמו, אחיו ושני מעורבים נוספים קשורים לפרשה, כאשר חלק מהראיות מבוססות ככל הנראה על האזנות סתר שבוצעו למעורבים. במהלך הדיון סירבה החוקרת לחשוף פרטים נוספים מתיק החקירה שטרם הוטחו בבנמו ובשאר החשודים, מחשש לשיבוש הליכי החקירה.

מנגד, סנגוריתו של בנמו, עורכת הדין עינב יתח, מתחה ביקורת על התנהלות היחידה החוקרת. לדבריה, צו המעצר הוצא כבר לפני כחודש וחצי, ואין זה סביר שהמשטרה עדיין טוענת כי מדובר בראשיתה של חקירה ומסרבת לענות על שאלות מהותיות המאפשרות ניהול דיון אפקטיבי.

השופט שדן בתיק קבע כי החשד הסביר נגד המעורבים אכן התחזק, והחליט להאריך את מעצרו של בנמו ושל שאר החשודים בפרשה בארבעה ימים נוספים.