השודד שהסעיר את המדינה: "רציתי להיכנס לכלא"
פרקליטות מחוז חיפה הגישה הבוקר כתב אישום חמור נגד אבנר רבינוביץ', צעיר בן 26 מפרדס חנה, בגין שוד בנסיבות מחמירות. על פי האישום, רבינוביץ' שדד סכום של 320 שקלים מפיצוצייה בעיר – אך לא הכסף עמד במרכז הסיפור, אלא המניע החריג


השוד התרחש לפני כשבועיים בשעות הבוקר. רבינוביץ' נכנס אל הפיצוצייה בפרדס חנה כשהוא חמוש בסכין מטבח, לא טרח להסתיר את פניו, ופנה למוכרת, נג' וויל, בדרישה לקבל את כספי הקופה. וויל, באופן מעורר השתאות, השיבה בקור רוח: "אח שלי, מה קורה? הכול טוב? אין לי כסף".
רבינוביץ' הגיב בתקיפות: "תביאי את כל הכסף. תביאי, אין לי זמן. אני צריך לנסוע". כשציינה בפניו שיש מצלמות במקום, ענה בבוז: "מצלמות אימא שלך".
החשוד ניגש לקופה, שלף את הסכין, פתח אותה ולקח את הסכום שבפנים – 320 שקלים. לפני שעזב בריצה, איים: "אני אבוא כל חודש. אתם צריכים להכין לי כל חודש 500 שקל פרוטקשן".
שוטרי תחנת זיכרון יעקב הגיעו במהירות לזירה, צפו בתיעוד השוד ממצלמות האבטחה, ותוך 20 דקות בלבד הצליחו לעצור את רבינוביץ'. בחקירתו הודה במיוחס לו. בתחילה טען שהשוד בוצע מתוך מצוקה כלכלית קשה, ובהמשך טען שהיה תחת השפעת סמים ואינו זוכר דבר.
למרות טענותיו, בפרקליטות רואים במעשה מעשה מסוכן ומבקשים להותיר את רבינוביץ' במעצר עד תום ההליכים: "מדובר באדם שהצהיר בגלוי כי מטרתו היא להיכנס לכלא – ועלול לפעול שוב".