mako
פרסומת

המשטרה עצרה טכנאי מירושלים כבן 50 בחשד לאונס

שוטרי משטרת ירושלים עצרו גבר בחשד שאנס אישה שהכיר במהלך עבודתו כטכנאי. בעוד המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בגין עבירות מין, טען החשוד כי השניים היו בני זוג וכי הוא סעד אותה במהלך מחלה קשה. השופט קבע כי החשד נמצא ברף הנמוך ושחרר אותו בתנאים מגבילים: "קיימת מחלוקת האם הדבר היה בהסכמה"

שמעון איפרגן​
פורסם:
עצור, חשוד, אזיקים
עצור, חשוד, אזיקים
הקישור הועתק

שוטרי משטרת ירושלים עצרו גבר בן 50, טכנאי במקצועו, בחשד שאנס אישה ש הכיר במהלך עבודתו. א' הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בירושלים, שם ביקש החוקר להאריך את ימי מעצרו לצורך המשך החקירה. על אף שבתחילה ייחסה המשטרה לא' עבירה של אונס, במהלך הדיון ציין החוקר כי הכיוון בתיק נוטה יותר לעבירה של מעשה מגונה.

החשוד הכחיש את החשדות המיוחסים לו וטען כי לא אנס את האישה. לפי גרסתו, הוא סייע לה וסעד אותה, ובין השניים התפתחה מערכת יחסים שגלשה לקשר מיני. במהלך הדיון הודה החוקר המשטרתי כי אכן קיים קשר מיני מסוים בין א' למתלוננת וכי החשוד עזר לה מספר פעמים בפן הרפואי. המשטרה ביקשה להאריך את המעצר בחמישה ימים נוספים כדי לאפשר לחוקרים לבצע שמונה פעולות חקירה בתיק.

סנגורו של א' ביקש לשחרר אותו ממעצרו לאלתר והדגיש כי השניים היו בעבר בני זוג ש נפרדו רק באחרונה. לדברי הסנגור, א' סייע למתלוננת בגיוס מימון המונים בעקבות מחלה שהתפרצה בגופה, ואף סעד אותה וטיפל בה במשך חודשים ארוכים, עובדה שמעידה לטענתו על כך שאינו מהווה כל סכנה כלפיה.

השופט שדן בתיק החליט שלא להיעתר לבקשת המשטרה להארכת המעצר וקבע כי עניין עבירת האונס נמצא ברף הנמוך. בהחלטתו ציין השופט כי השניים שהו יחד במיטה וקיימת מחלוקת האם הדבר נעשה בהסכמה או שלא. לפי קביעת השופט, חומר החקירה בתיק מעלה חשד ברף הנמוך הנושק לסביר, ולכן הוחלט לשחרר את א' בתנאים מגבילים. במסגרת זו, נאסר עליו ליצור כל קשר עם המתלוננת או עם בני משפחתה, באופן ישיר או עקיף, למשך עשרה ימים.