"המתה בקלות דעת": התמסטל מגז קצפות - וגרם למותה של טרמפיסטית בת 17
נחמן בן אבו, נהג חדש בן 19 מירושלים, הואשם כי שאף יחד עם חברו גז קצפות במהלך נסיעה לילית – איבד שליטה, סטה מנתיבו והתנגש חזיתית ברכב אחר. שובי מלכות בן יעקב, נערה בת 17 שנסעה עמו ברכב ללא חגורת בטיחות, נפצעה אנושות ונפטרה לאחר 19 ימי מאבק בבית החולים


פרקליטות מחוז ירושלים הגישה אתמול כתב אישום נגד נחמן בן אבו, בן 19 מירושלים, בגין עבירות של המתה בקלות דעת וחבלה חמורה, לאחר שנהג תחת השפעת גז קצפות וגרם למותה של נערה בת 17.
התאונה הקטלנית התרחשה ב-1.12.2023, סמוך לשעה 02:15 לפנות בוקר. בן אבו נהג במכונית יחד עם חברו מירושלים לכיוון קריית ארבע, כאשר ברכבם הוחזקו מכלים של גז קצפות. בשלב מסוים עצרו במחסום המנהרות ואספו שתי נערות – שובי מלכות בן יעקב, בת 17 מאפרת, וחברתה ע'. השתיים ביקשו להגיע לגוש עציון.
לפני שעלו למכונית הבחינה ע' כי בן אבו וחברו היו במצב רוח מרומם ולא פיכחים, והיא חששה לעלות לטרמפ. חברו של בן אבו, שישב לצדו, אמר לשתיים: "אל תעלו איתנו, אנחנו ערבים". בן אבו הרגיע את ע' ואמר: "עזבי אותו, הוא סתם מסטול. תעלו, הכול טוב". השתיים עלו למכונית והתיישבו במושב האחורי.
בן יעקב לא חגרה חגורת בטיחות, ובן אבו החל בנסיעה מבלי לוודא שכל הנוסעים חגורים. במהלך הנסיעה, הוא וחברו הוציאו בלוני יום הולדת, מילאו אותם בגז קצפות ושאפו ממנו – פעולה שחזרו עליה פעמיים.
באותו זמן, בנתיב הנגדי, נהגה י' במכונית קאדילק. היא הבחינה כי רכבו של בן אבו סוטה לעברה במהירות גבוהה, כשהוא מזגזג בין הנתיבים. י' ניסתה לחמוק מההתנגשות וסטתה שמאלה, אך בן אבו סטה בחזרה לכיוונה ופגע בה חזיתית. מעוצמת הפגיעה נפצעה בן יעקב באורח אנוש: היא הייתה מחוסרת הכרה ונפגעה בראשה.

לאחר התאונה יצא בן אבו מהמכונית וביקש מע' שלא לגלות שצרך גז קצפות או מה שאירע ברכב. עוברי אורח שהגיעו לזירה הזעיקו את המשטרה וכוחות מד"א. פרמדיקים פינו את בן יעקב לבית החולים שערי צדק, שם נאבקו על חייה במשך 19 ימים. היא עברה שורה של ניתוחים, אך בשל חומרת הפציעות נאלצו הרופאים לקבוע את מותה.
כתב האישום, שהוגש על ידי התובעת עו"ד חני שפירא, מייחס לבן אבו – שהיה נהג חדש בעת התאונה – עבירות של המתה בקלות דעת, חבלה חמורה, אי-חגירת חגורת בטיחות, חריגה ממגבלת מספר נוסעים לנהג חדש והדחה בחקירה. משפטו ייפתח בקרוב, והפרקליטות צפויה לדרוש עונש מאסר משמעותי.