המשטרה תערער: הנהג שהתנגש בניידת בנתניה ופצע שוטר שוחרר
ל', תושב נתניה בן 27, נעצר בחשד שנהג תחת השפעת סמים, סיכן הולכי רגל והתנגש בניידת משטרה. השוטר שהיה בניידת נפצע באורח בינוני ופונה לבית החולים, אך בית המשפט קבע כי ניתן להמשיך את החקירה כשהחשוד משוחרר, והורה על מעצר בית למשך שבעה ימים. המשטרה ביקשה לעכב את השחרור כדי לשקול הגשת ערר


ל', תושב נתניה בן 27, שנעצר אתמול בלילה בחשד שהתנגש בעוצמה בניידת משטרה, פצע שוטר באורח בינוני ועלה על מדרכה תוך סיכון הולכי רגל, שוחרר היום (ראשון) בבית משפט השלום בפתח תקווה. זאת, לאחר שהשופט קבע כי ניתן לנהל את החקירה כשהוא משוחרר, וכי אין חשש שישבש אותה.
במשטרה התייחסו בחומרה לאירוע. לפי החשד, ל' נהג בפראות, השתולל בכביש, לא נענה לקריאות השוטרים, סיכן הולכי רגל ולבסוף התנגש בניידת משטרה שבה היה שוטר. השוטר נפצע באורח בינוני ופונה לבית החולים לניאדו. השוטרים עצרו את ל', שטען בפניהם כי הוא מחזיק באישור לקנאביס רפואי והציג את הרישיון.
ל' הובא היום לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בפתח תקווה. החוקר ביקש להאריך את מעצרו בארבעה ימים, בשל החשדות המיוחסים לו: נהיגה תחת השפעת סמים, חבלה במזיד בניידת, הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, החזקת סכין וסיכון חיי אדם בנתיב תעבורה.
סנגורו של ל', עו"ד מירון רוזנטל, טען כי אינו מקל ראש בחשדות נגד מרשו, אך ביקש להתחשב בכך שהוא המפרנס היחיד. לדבריו, ניתן לאזן את המסוכנות הנשקפת ממנו באמצעות פסילה זמנית של רישיון הנהיגה.

השופט קיבל את עמדת הסנגור והורה לשחרר את ל' למעצר בית מלא למשך שבעה ימים. בהחלטתו קבע כי החשד לנהיגה תחת השפעת סם נמצא ברף נמוך וכי ניתן לנהל את החקירה כשהחשוד משוחרר, מבלי שיוכל לשבש אותה. בנוסף, הורה לו להפקיד את רישיון הנהיגה בתחנת המשטרה.
נציג המשטרה ביקש לעכב את ביצוע השחרור כדי לאפשר למשטרה לשקול הגשת ערר לבית המשפט המחוזי. השופט קיבל את הבקשה.