64 מיליון יורו: תיק האונס של רונאלדו חוזר לבית המשפט
קתרין מיורגה, שהאשימה את הסופרסטאר באונס אך הסכימה בעבר לפיצוי מחוץ לבית המשפט, תובעת כעת את הפורטוגלי בנזיקין בגובה שתי משכורות שנתיות • בנוסף, היא טוענת שחתמה על ההסכם הקודם תחת לחץ


תביעת ענק. תיק האונס הישן של כריסטיאנו רונאלדו, שנראה שנסגר ב-2010, חוזר לבית המשפט – והפעם מדובר על תביעת נזיקין בסכום עצום של 64 מיליון יורו, שווה לשתי משכורות שנתיות של הסופרסטאר שמשחק כיום ביובנטוס האיטלקית.
נחזור לפרטים. בשנת 2009 האשימה קתרין מיורגה, דוגמנית אמריקאית באותו זמן, כי רונאלדו אנס אותה כשהיה בחופשה בלאס וגאס. הכוכב הכחיש את ההאשמות בתוקף. לאחר מספר חודשים הגיעו נציגי הצדדים להסכמה על פיצוי מחוץ לבית המשפט, בגובה של כ-400 אלף יורו כפי שדווח באותה תקופה. אך כעת מיורגה הגישה תביעה חדשה – בסכום הרבה יותר גבוה.

מיורגה דורשת בעזרת נציגיה כ-64 מיליון יורו דמי נזיקין. מדובר ב-21 מיליון יורו "נזקים ופגיעות שהמקרה גרם לה בעבר", סכום דומה על "נזקים ופגיעות שעוד ייגרמו בעתיד" וסכום דומה כפיצוי. מיליון יורו נוספים יהיו הוצאות המשפט. עורכי הדין של מיורגה הגישו רשימה של כ-60 עדים שהם מעוניינים לזמן, ביניהם סוכנו של רונאלדו, נשיא יובנטוס ועוד שלושה שוטרים שחקרו את התביעה המקורית.
התביעה הנוכחית מגיעה אחרי שב-2018 שברה מיורגה את ההסכם בכך שהעניקה ראיון לתקשורת האנגלית וחשפה את המקרה, מה שאילץ את המשטרה לפתוח מחדש את התיק. ב-2019 התיק נסגר שוב לאחר שבית המשפט הודיע כי לא ניתן להוכיח להעמיד את רונאלדו לדין על ההאשמות הללו: "לאור הראיות העומדות לנגד עינינו, לא ניתן להאשים את רונאלדו בתקיפה מינית והוא לא יועמד לדין".