mako
פרסומת

תושבת הצפון נאשמת בסחיטה באיומים: "אם תהיה טעות אחת, אחורר את הראשים של כל המשפחה שלך"

תושבת נאעורה בת 25 נאשמת כי ניהלה מסע סחיטה נגד אישה ושני מכריה. על פי כתב האישום, היא הזדהתה כ"מוחמד חרירי", דרשה סכומי עתק שהגיעו עד לחצי מיליון שקלים ואיימה ברצח במידה והכסף לא יועבר: "אם יגיע מישהו איתך, נוריד אתכם במקום"

שמעון איפרגן​
פורסם:
מעצר סחיטה באיומים
מעצר סחיטה באיומים | צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק

בתחילת חודש ינואר התקבל דיווח במשטרת ישראל אודות פרשת סחיטה באיומים, במסגרתה נשלחו לקורבן הודעות ממספרים שונים. השולח הציג את עצמו כבן למשפחת הפשע חרירי, ודרש מהקורבן סכומי כסף גדולים תוך איום מפורש על חייה ועל חיי משפחתה.

בתחילה, נשלחה הודעה שבה דרישה להעביר 20 אלף ש"ח. לאחר שהקורבן סירבה, החלה הנאשמת להציג את עצמה כ"מוחמד חרירי", העלתה את הדרישה לסכום של 50 אלף ש"ח ואיימה בירי לעבר ביתה ולעבר רגליה של הקורבן. בשלב מסוים, כשהודיעה הקורבן כי תדווח על המעשים, עלה סכום הדרישה באופן דרסטי ל-500 אלף ש"ח.

באותו היום נשלחה הודעה נוספת ממספר אחר, שוב תחת הזהות הבדויה של מוחמד חרירי, שכללה הוראות מסירה ואיומים קשים: "אם תהיה טעות אחת, אחורר את הראשים של כל המשפחה שלך", וכן: "אם יגיע מישהו איתך, נוריד אתכם במקום". הקורבן, שחששה לחייה, פנתה לשני מכרים לסיוע. אלו ניסו ליצור קשר עם המספרים המאיימים, אך מיד קיבלו הודעה כי עליהם לשלם בעצמם עשרות אלפי שקלים כ"קנס" על התערבותם בפרשה.

חוקרי המחוז הצפוני פתחו בחקירה רחבה ותוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים הצליחו להתחקות אחר זהות המאיימת. התברר כי מאחורי ההודעות עומדת תושבת נאעורה בת 25, שנעצרה על ידי השוטרים. אתמול, עם סיום החקירה, הוגש נגדה כתב אישום בבית משפט השלום בנוף הגליל-נצרת על ידי עו"ד באסל סעיד, סגן בכיר בפרקליטות מחוז צפון.