mako
פרסומת

כתב אישום ראשון בפרשת "העוקץ הרוסי": “הבנתי שזו הונאה והמשכתי"

החשוד המרכזי בפרשה מואשם כי הוציא עשרות אלפי שקלים מקשישות באמצעות התחזות לנציגי רשויות והפעלת לחץ טלפוני. "כולם קשישים רוסים, לא הייתה שם סבתא מרוקאית", אמר לחוקר

שמעון איפרגן​
פורסם:
העוקץ הרוסי
העוקץ הרוסי | צילום: דוברות המשטרה
הקישור הועתק

כתב אישום ראשון הוגש בפרשת ה“עוקץ הרוסי”, שבמסגרתה לפי החשד נעקצו נשים קשישות בהיקף של מאות אלפי שקלים, באמצעות התחזות העוקצים לנציגי רשויות המדינה ושכנוע להעביר כסף וזהב לשליחים.

על פי כתב האישום והחקירה ביחידת הלחימה בפשיעה של מחוז ש"י, אחד הנאשמים, תושב בת ים בן 30, פעל כחלק ממנגנון הונאה שבו הוצגו לקורבנות טענות לפיהן הן חייבות כספים למס הכנסה או לביטוח הלאומי. במקרים מסוימים, קשישות שוכנעו למסור מזומן ותכשיטים בשווי עשרות אלפי שקלים לשליח שהגיע עד פתח ביתן.

החקירה נפתחה לאחר תלונה של תושבת אריאל בשנות ה-70 לחייה, שסיפרה כי הועברה לשיחת טלפון עם שני דוברי רוסית שהתחזו לנציגי מס הכנסה וביטוח לאומי. לאחר מכן מסרה לידי שליח שהגיע במונית סכום של כ-82 אלף שקלים יחד עם זהב שהיה ברשותה. בהמשך אותרו מקרים נוספים עם דפוס פעולה דומה, שכלל לחץ טלפוני, יצירת דחיפות והגעה פיזית לבית הקורבן.

מיד עם קבלת התלונה, החלה חקירה במישור הסמוי במטרה לאסוף ראיות ותלונות נוספות של נשים נוספות שנפלו קורבן למעשי הונאה שכאלו, מתוך הבנה כי 'החוט המקשר' בין הקורבנות, הנו גילן המבוגר ומוצאן מחבר העמים.

במהלך החקירה הסמויה נעצרו שני חשודים ובחיפוש נתפסו טלפונים סלולריים שעל פי החשד שימשו לביצוע העבירות. אחד החשודים אף שחזר את הפעולות והוביל את החוקרים לחנות תכשיטים ברמת גן שבה נמכר חלק מהזהב.

עוקץ מס הכנסה
עוקץ מס הכנסה | צילום: דוברות המשטרה

בחקירה הוא הודה כי הבין שמדובר בהונאה אך המשיך לפעול בשל מצוקה כלכלית וחוב לשוק האפור. "כולם קשישים רוסים, לא הייתה שם סבתא מרוקאית", אמר לחוקר. לצד כתב האישום הראשון, במשטרה אומרים כי החקירה נגד מעורבים נוספים נמשכת.

בעבר פרסמנו ב-mako את היקפי ההונאה והנזק שנגרם לקשישות, כחלק מדפוס פעולה רחב יותר של התחזות לרשויות והפעלת לחץ טלפוני מתמשך. "הבנתי שיש לכם הרבה כסף בבית. מזומן. אני עובד במס הכנסה, אני רוצה לספור את הכסף שלכם ולהחזיר אותו. אם לא תשתפו פעולה. מס הכנסה ייקח לכם את הכסף", הזהיר ס', אחד המשתתפים בעוקץ.