mako
פרסומת

במשטרה מזהירים מהתחמשות ארגוני הפשע בטילי לאו: "בפעם הבאה ירו על תחנת משטרה"

לפחות עשרה טילי לאו ועשרות פצצות מרגמה נמצאים לפי המשטרה בידי ארגוני פשע במשולש ובצפון. אחרי הירי בג'לג'וליה ובסאג'ור, בכירים במשטרה חוששים מהסלמה בשימוש באמצעי הלחימה שמשמשים את צה"ל

שמעון איפרגן​
פורסם:
טיל לאו נורה לעבר בית פרטי בקריית אתא
טיל לאו נורה לעבר בית פרטי בקריית אתא | צילום: שימוש לפי סעיף 27 א
הקישור הועתק

ההתחמשות של ארגוני הפשע בטילי לאו, בפצצות מרגמה וברחפני נפץ מדאיגה מאוד את הפיקוד הבכיר במשטרה. לפי גורם במשטרה, בידי ארגוני הפשע הערבים במשולש ובצפון יש לפחות עשרה טילי לאו ועשרות פצצות מרגמה, שחלקן משמשות להכנת מטעני חבלה.

אתמול (רביעי) נורה טיל לאו לעבר בית של משפחת פשע בג'לג'וליה. למקום נגרם נזק כבד מאוד, אך איש לא נפגע. המשטרה פתחה בחקירה בניסיון לאתר את החשודים בירי. בשבוע האחרון נרשמה הסלמה בפשיעה ביישוב בעקבות רצח של שלושה בני אדם בשבוע שעבר.

במשטרה עדיין בודקים מי עומד מאחורי ירי טיל הלאו בשבוע שעבר לעבר ביתו של שוטר משמר הגבול בסאג'ור שבצפון, והאם פועלת באזור חוליית חיסול. המקרה החריג, שנחשף לראשונה ב-mako, תועד לפני כמה ימים בשעת לילה מאוחרת: רעול פנים שיגר טיל לעבר ביתו של השוטר בלי שמישהו הפריע לו. הטיל פגע בבית, גרם נזק לרכוש ובנס איש לא נפגע.

מיד לאחר הירי נמלט היורה מהמקום, וזמן קצר לאחר מכן נמצאה מכונית שעלתה באש. החשד הוא שהיורה חבר בחוליית חיסול שפועלת באזור, ושהרכב הוצת כדי להעלים ראיות פורנזיות. במשטרה פתחו בחקירה, אך טרם נעצרו חשודים.

"עבריינים ירו לעבר ביתו של שוטר משמר הגבול בסאג'ור, גרמו נזק וזרעו בהלה. אתמול נורה טיל לעבר מתחם מגורים בג'לג'וליה, בפעם הבאה ירו טיל על תחנת משטרה", הזהיר גורם בכיר במשטרה. "בסיסי צה"ל הפכו למחסן הנשק של ארגוני הפשע, שבכל זמן נתון גונבים מה שהם רוצים: רימוני רסס, רימוני הלם, לבנות חבלה ומה לא. טיל לאו זה שובר שוויון קטלני".

"בסוף זה ייגמר באסון כבד", אמר גורם במשטרה. נסיבות ירי הטיל לעבר ביתו של השוטר עדיין נבדקות, ובמשטרה בוחנים אם מדובר באירוע על רקע אישי או בירי שקשור להיותו שוטר במשטרת ישראל.