mako
פרסומת

הציע לה טרמפ הביתה, סטה לבית עלמין ותקף: כתב אישום נגד ראש משמרת שפגע מינית בשוטרת

שוטר סיור מתחנת לב מואשם כי ניצל את תפקידו כדי לבודד שוטרת שח"מ ששירתה תחתיו. לאחר שסירב לאשר לה הסעה, הציע לה טרמפ לכיוון ביתה בצפון, סטה לשביל חשוך המוביל לבית עלמין – ושם תקף אותה מינית פעם אחר פעם, בזמן שקפאה במקומה

שמעון איפרגן​
פורסם:
ניידת משטרת ישראל
ניידת משטרת ישראל | צילום: yehuda w, shutterstock
הקישור הועתק

כתב אישום חמור הוגש לבית משפט השלום בנצרת נגד יונס בן מאג'ד תורכמאן (33) מאבטין, שוטר סיור ששימש כראש משמרת בנקודת המשטרה רמות שבתחנת לב הבירה, בגין ביצוע מעשים מגונים בשוטרת שח"מ בת 22 ששירתה תחתיו. המחלקה לחקירות שוטרים מאשימה את תורכמאן כי ניצל את סמכותו כדי לבודד את השוטרת ולפגוע בה במהלך נסיעה משותפת, תוך התעלמות מוחלטת מהתנגדותה.

על פי עובדות כתב האישום, לקראת סוף אחת המשמרות ביקשה השוטרת הצעירה מראש המשמרת אישור לכך ששותפה יסיע אותה לתחנה המרכזית בירושלים. תורכמאן סירב לבקשתה. מאוחר יותר שלח לה הודעה שבה ציין כי הוא נוסע צפונה והציע להסיע אותה עד לכניסה לעיר מגוריה. השוטרת, שלא חשדה בדבר, הסכימה להצעה.

במהלך הנסיעה, בעוד השוטרת יושבת בכיסא הנוסע, החלו השניים לשוחח. בשלב מסוים, על פי האישום, אחז השוטר בידה השמאלית והחל ללטף אותה בניגוד לרצונה. השוטרת ניסתה להתחמק ממגעו שלוש פעמים שונות במהלך הנסיעה, אך הוא המשיך בשלו, ואף הוריד את סיכת השיער מראשה, ליטף את שערה והרעיף עליה מחמאות.

כאשר הגיעו סמוך לאזור צומת מגידו, חיפש הנאשם מקום שקט לעצור בו ופנה לשביל צדדי המוביל לבית עלמין באזור. כאשר שאלה אותו לפשר העצירה במקום החשוך, ענה לה כי הוא רק רוצה שידברו כמה דקות, שילב את הרכב למצב חניה ודרש ממנה: "תביאי לי חיבוק". מיד לאחר מכן, נטען, אחז בעורפה, משך אותה אליו בחוזקה ונישק אותה בפיה תוך החדרת לשונו, בניגוד מוחלט לרצונה.

השוטרת ניסתה להדוף אותו, הזיזה את ראשה לאחור והבהירה לו באופן חד משמעי: "זה לא מתאים". בתגובה לכך, שם תורכמאן את ידו על כתפה, קירב אותה אליו שוב כך שפניו נגעו בצווארה, הריח אותה ונישק אותה על לחייה כמה פעמים. השוטרת קפאה במקומה. בשלב זה, הוא סובב את פניה שוב ודרש שתנשק אותו בחזרה. משלא עשתה זאת, גער בה הנאשם: "מה יש לך, מה את צוחקת?". כשהבינה את חומרת המצב, התעשתה הצעירה ואמרה לו כי השעה מאוחרת ואין לה אוטובוס הביתה, מה שגרם לו לבסוף לנסוע מהמקום ולהוריד אותה בתחנה המרכזית.

את כתב האישום המייחס לנאשם עבירה של מעשה מגונה שלא בהסכמה חופשית, הגישה עו"ד מרב נגלר, סגנית בכירה במחלקה לחקירות שוטרים.