לילה חריג בבאר שבע: 9 בנייני מגורים הוצתו; גבר כבן 30 נעצר
15 בני אדם נזקקו לטיפול רפואי לאחר שברחבי באר שבע הוצתו שריפות בלובאים, מקלטים וארונות חשמל של תשעה בניינים שונים. המשטרה פתחה בחקירה. נער בן 16 שנעצר שוחרר, והמשטרה עצרה גבר בשנות ה-30 לחייו שנצפה בזירות השונות


9 בנייני מגורים ברחבי באר שבע הוצתו הלילה (בין רביעי לחמישי). תושבי בניינים רבים ברחובות העלייה, דרך שמשון, הרב עוזיאל, טבנקין, תל חי, דרך המשחררים, חוגלה, מוריה ורחבת רד"ק הזעיקו הלילה את שירותי הכיבוי וההצלה לאחר מה שנראה כמו הצתה מכוונת של בניינים בעיר. המשטרה עצרה תחילה נער בן 16 כחשוד בהצתת הבניינים, הוא נלקח לחקירה, ושוחרר, והערב עצרה המשטרה תושב העיר בשנות ה-30 לחייו שנצפה בזירות השונות. החשוד יובא מחר לבית המשפט והמשטרה תבקש את המשך מעצרו.
במהלך כל הלילה התקבלו עשרות דיווחים במוקד 102 של כבאות והצלה על שריפות בבניינים בני 3,4,5 קומות ברחובות השונים. צוותי כבאות והצלה מתחנת באר שבע הוזנקו לשריפות שפרצו בדירות, לובאים ובמקלטי הבניינים. על פי החשד, הנער שנעצר הצית מקלטים, חדרי מדרגות ולובי. בודקים את המניע שלו.
לוחמי האש חילצו במהלך הלילה כ-15 לכודים בדירות אפופות עשן, ביניהם גם ילדים ותינוקות שהועברו לטיפול גורמי הרפואה במקום. רוב דיירי הבניינים הונחו להסתגר בבתים לשים סמרטוטים רטובים במפתן הדלת לסגור חלונות ודלתות ולהיכנס לחדרים פנימיים.
חוקר דליקות זומן לטובת בדיקת נסיבות פרוץ השריפות ועל פי ממצאים ראשוניים בזירות מדובר בהצתות מכוונות. המשטרה פתחה בחקירה.
מדוברות כבאות והצלה נמסר כי צוותי חקירה פועלים בזירת האירוע על מנת לקבוע את הסיבות לפריצת גל השריפות בשכונת המגורים. מהממצאים שעולים מהשטח בשלב זה, נקבע כי בשתי זירות מדובר בהצתה. על פי מסלול הסמנים בזירות – מדובר בתבנית פעולה המעידה על מסלול הצתות, מה שמעלה חשד להמשך פעולות דומות. למרות זאת, החקירה נמשכת לבחינת כל הכיוונים. צוות חקירה של כבאות והצלה מחוז דרום נמצא בזירה ופועל לגיבוש ממצאים.