mako
פרסומת

"התעמת פיזית עם בת זוגו ההרה, וכעבור שעתיים שב להצית את גופתה"

הפרקליטות הגישה כתב אישום חמור נגד עלאא אבו רוכב, תושב ראם בן 35, בגין רצח בת זוגו שהייתה בשבוע ה-39 להריונה. לפי האישום, לאחר שפגש בה, נאבק עמה, רצח אותה באכזריות, שרף את גופתה. הוולד אותר מחובר לחבל הטבור מחוץ לגופה

שמעון איפרגן​
פורסם:
עצור פלסטיני
עצור פלסטיני | צילום: משטרת ישראל
הקישור הועתק

פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעיר נגד עלאא אבו רוכב, פלסטיני בן 35, בגין הרצח האכזרי של זוגתו הישראלית, שהייתה בהיריון מתקדם.

על פי כתב האישום, בין הנאשם לבין הצעירה, ילידת 2000, התפתח קשר רומנטי במהלך עבודתם בבית החולים הדסה עין כרם. בחודש מרץ השנה, כשהייתה בשבוע ה-39 להריונה מהנאשם, יצאה מביתה בירושלים בדרכה לפגישה עם אבו רוכב, עמו תיאמה שיחה מוקדמת.

היא יצאה מהעיר דרך מחסום קלנדיה ונכנסה לא-רם, שם פגשה את אבו רוכב ואחיו סלאח. הנאשם עקב אחר רכבה של המנוחה, שכעבור מספר דקות החנתה אותו בצד הדרך. היא עברה למושב האחורי של הרכב – לשם הצטרף גם הנאשם.

עצור פלסטיני
עצור פלסטיני | צילום: משטרת ישראל

במהלך שהותם יחד ברכב, התפתח עימות פיזי בין השניים. בתום המפגש, עזב הנאשם את המקום עם מכשיר הטלפון של המנוחה, והותיר אותה לבדה ברכבה. כעבור כשעתיים שב הנאשם למקום, שלח את אחיו להיכנס לרכב של המנוחה ולהסיע אותה למקום מבודד בסמוך, כשהנאשם נוסע בעקבותיהם.

שם, העביר האח את המנוחה לרכבו של הנאשם – ולאחר מכן, לפי כתב האישום, גרם הנאשם למותה של המנוחה, שרף את גופתה והותיר אותה בחניית בניין נטוש. למחרת בבוקר נמצאה גופתה השרופה של המנוחה, כשעוברה מחובר לחבל הטבור מחוץ לגופה.

כתב האישום מייחס לאבו רוכב עבירת רצח בנסיבות מחמירות. המדינה הודיעה כי ככל שיורשע, תבקש להטיל עליו עונש מאסר בפועל ממושך.