העבריינים ערכו מרדף בכביש: פרטים חדשים על התאונה הקטלנית בב"ש
ארלט חביבה בת ה-77 חצתה את הכביש ונהרגה לאחר שנפגעה מרכב שבו נהגו עבריינים בדואים. מחקירת המשטרה עולה כי כמה דקות לאחר התאונה, הגיע אחד מחברי הכנופיה למאפיה בעיר וביקש למחוק את הסרטונים. כתב אישום נגד השלושה מייחס להם עבירות של רצח באדישות, החזקת סכין ושיבוש הליכי משפט


בחודשים האחרונים מתנהלת מלחמת שליטה על העיר באר שבע בין שניים מבניו של ראש ארגון הפשע, חגי זגורי ואנשיהם (השתחרר באחרונה מהכלא לאחר שריצה 15 שנות מאסר), לבין כנופיה של עבריינים מהמגזר הבדואי. מלחמה שכללה ירי הדדי והנחת מטעני חבלה.
לפני כחודש, הגיע ש', חבר קרוב של אחד מילדיו של זגורי, למאפיה בעיר באר שבע יחד עם חברו הטוב. הם הגיעו לקנות לחמים. למקום הגיעו מהר מאוד גם חברי הכנופיה הבדואית היריבה ובהם: אמיר וזוז בןה-39, ג'יהאד אחרס בן ה-24 והאדי חסו בן ה- 20, שלושתם מתגוררים בבאר שבע.
חסן ניגש למכונית בה ישב חברו של א' חברו של ש' ולחץ את ידו. הוא שאל לשלומו. אחרס שהגיע למקום זעם על ש-א' העז להצטלם עם נהוראי זגורי בנו של ראש ארגון, חגי זגורי ולהעלות תמונה משותפת שלהם לאינסטגרם. הוא ניסה להרגיע אותו שהוא לא צד בסכסוך שיש ביניהם אבל זה לא עזר לו.
"אמרתי לו שאני לא צד בסכסוך שיש להם עם הילדים של חגי זגורי", סיפר א' לחוקרי היחידה המרכזית במשטרת מרחב הנגב שחקרה הפרשה. חסן לא אהב את תגובתו, זעם על כך וסטר ל-א' על פניו ולאחר מכן נתן לו אגרוף לפנים. וזוז הצטרף לחגיגה והסתער לעברו של א' כשבידו חפץ חד ככול הנראה סכין. א' שחשש לחייו ברח למכונית ה'סקודה' שלו. א' ו-ש' שחששו לחייהם נמלטו מהמקום במהירות ברבה במכוניתם. וזוז, חסן ואחרס נכנסו למכונית שלהם וניהלו אחריהם מרדף דרמטי ברחובות העיר באר שבע כדי לסגור איתם חשבון כשהם חמושים בסכינים.
בשלב מסוים חברי הכנופייה הבדואית הצליחו להיצמד למכונית בה נסעו ש ו-א' ווזוז שנהג במכונית איים על אחד מהם: "תעצור בצד. אתה מת". א-וח' שחששו לחייהם נסעו לכיוון דרך המשחררים, אחד הכבישים הראשיים בבאר שבע. שלושת חברי הכנופיה הבדואית ניסו להדביק אותם ונסעו במהירות מטורפת בכביש. בשלב מסוים, וזוז שנהג במכונית שלו כשחבריו מאחור, הצליח להתנגש במכונית הסקודה בה נסעו ש-' ו-א'. בעקבות כך, מכוניתם של חברי הכנופיה הבדואית עלתה על אי תנועה פגעה בגדרות ביטחון ודרסו את הולכת הרגל, ארלט חביבה בת ה-77 שחזרה מקניות בסופר וצעדה לעבר ביתה במעבר חציה.
מעוצמת הפגיעה היא הועפה למרחק של כמה מטרים. היא נפצעה באורח אנוש ונגררה מתחת למכוניתם של חברי הכנופיה הבדואית ונעצרו בעץ דקל. חביבה פונתה על ידי פרמדיקים לבית החולים 'סורוקה' שם נקבע מותה. כדי להכשיל את חקירת המשטרה השלושה זרקו את הסכינים לשיחים. שניים מהם רצו לעבר המאפיה ודרשו מהעובד למחוק את הסרטונים המתעדים אותם שהיו במקום ואת אירוע האלימות שקדם לו. אחרס וחסן נמלטו והיו בבריחה במשך שמונה ימים. בעוד חברם וזוז נעצר.
חסן ואחרס שנחקרו בימ"ר נגב שמרו על זכות השתיקה בעוד שחברם וזוז שנהג במכונית מסר גרסה שקרית. החוקרי גבו עדויות מאזרחים שהיו עדים למרדף הדרמטי שהוביל למותה של חביבה. עובד במאפיה העיד: "כמה דקות לאחר התאונה שניים מהם הגיעו למאפיה וביקשו ממני למחוק את הסרטונים מהדי.וי.אר".
היום (שישי) הגישה פרקליטות מחוז דרום כתב אישום חמור נגד השלושה לבית המשפט המחוזי בעיר. כתב האישום מייחס לשלושה עבירות של רצח באדישות, החזקת סכין, סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה, שיבושי הליכי משפט ועוד.
לשלושה יש עבר פלילי והם ריצו עונשי מאסר בכלא. התובעת עו"ד סיגל דהן-הירש דורשת מבית המשפט להשאיר את השלושה במעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם בנימוק שהם מהווים סכנה לציבור.
עו"ד עמית ויצמן שמייצג את שלושת הנאשמים מסר בתגובה: "כתב אישום מופרך בעבירת רצח שלא הייתה ולא נבראה. תאונת דרכים, מצערת ככל שתהיה אינה מגבשת את יסודות עבירת הרצח על כל סוגיה. אני אקרא את חומרי החקירה ואגיב בהתאם בבית המשפט".