mako
פרסומת

חבריו של אלדר דיין חשודים: "איימו שירצחו אותו לפני שנעלם"

במשטרה בודקים אם הצעיר מדימונה נמלט לאחר ששניים מחבריו איימו לפגוע בו: "אמרו שיהרגו אותו אם יספר מה קרה". במקביל נמשכים החיפושים אחר דיין, שמוגדר כעת כדרוש לחקירה, ובמשטרה חושדים כי שהה בדירות מסתור באזור המרכז והשפלה וקיבל סיוע מאנשים שהיו בקשר עמו

שמעון איפרגן​
פורסם:
אלדר דיין, התיעוד האחרון
אלדר דיין, התיעוד האחרון
הקישור הועתק

בית משפט השלום בפתח תקווה האריך היום (ראשון) בארבעה ימים נוספים את מעצרם של מקסים ברברמן ועומרי פרץ, חבריו של אלדר דיין הצעיר מדימונה שנעלם לפני יותר משבועיים. במשטרה בודקים חשד לפיו דיין נמלט לאחר שהשניים איימו לפגוע בו, זאת על רקע קטטה בין כמה צעירים.

"הם איימו על אלדר שירצחו אותו אם יפליל אותם או יספר מה קרה, ולכן הוא ברח", מציין גורם המעורה בפרטי החקירה. לפי החשד, התפתח עימות בין דיין ושני חבריו, שהיו תחת השפעת סמים, לבין חבורת צעירים מהוד השרון. במהלך העימות ברברמן נכנס לרכב של החבורה, וניסה לדרוס את המעורבים בקטטה. אחד מהם נפצע באורח קל.

החשד המרכזי שנבדק כעת הוא כי מקסים ברברמן, ולא דיין כפי שסברו בתחילה, היה זה שפגע בחמישה צעירים במהלך האירוע. אחד הצעירים שנפגעו באירוע נפצע באורח קל. השניים חשודים בעבירות של סיכון חיי אדם בנתיב תעבורה, קשירת קשר לביצוע פשע, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, נהיגה פוחזת ומעורבות בתגרה. החשודים עצמם מסרו גרסאות סותרות בחקירתם, ורוב הזמן שמרו על שתיקה.

אלדר דיין, הרכב שלו
אלדר דיין, הרכב שלו | צילום: דוברות המשטרה

לפי החשד, לאחר הקטטה השלושה נמלטו מהזירה. שניים מהם עלו לאוטובוס, בעוד דיין, שהגיע עמם לתחנת הדלק, התפצל מהם ונעלם. במשטרה חושדים כי השלושה הסירו את לוחיות הזיהוי מהרכב שבו נסעו לאחר שהבחינו בניידות משטרה באזור. "ההערכה היא שהשלושה התחבאו בבור עמוק שנמצא לא הרחק מהתחנה כדי שהשוטרים לא יאתרו אותם מיד לאחר האירוע", אמר גורם המעורה בפרטים.

פרסומת

החיפושים נמשכים

במקביל לחקירת האירוע, במשטרה ממשיכים בניסיונות לאתר את דיין, שמוגדר כעת כדרוש לחקירה ולא כנעדר. במשטרה חושדים כי הוא שהה בשבועיים האחרונים במספר כתובות באזור המרכז והשפלה, וכי אנשים שהיו עמו בקשר סייעו לו להסתתר.

"הוא היה בכמה כתובות, בדירות מסתור ככל הנראה באזור המרכז והשפלה, וקיבל סיוע כזה או אחר כדי לשרוד עוד לפני שהפרשה התפוצצה", אמר גורם המעורה בפרטים. לדבריו, המשטרה ביצעה חיפושים בכמה דירות, בהן גם בדירה של מלצרית מרחובות, ואספה מידע רב בניסיון לאתר את דיין או להביא להסגרתו. "אני מאמין שבימים הקרובים יגיעו אליו", הוסיף.

ההתכתבות של אלדר ובת זוגו
ההתכתבות של אלדר ובת זוגו | צילום: באדיבות המשפחה
פרסומת

במשטרה מעריכים כי דיין בחיים, אך חושש לצאת ולהסגיר את עצמו. בשל כך, לצד החיפושים הגלויים, מתבצעים גם מעקבים סמויים בניסיון לאתרו. שוטרי תחנת דימונה ערכו סריקות באזור הירקון ובסביבת תחנת הדלק, בסיוע כלבים ורחפנים. "זה אזור סבוך וגדול. השוטרים סורקים את השטח בניסיון לאתר את הנעדר/מבוקש", אמר גורם המעורה בפרטים.

עו"ד גיא עין צבי, שמייצג מטעם הסנגוריה הציבורית את עומרי פרץ חברו של אלדר דיין שנעצר בחשד למעורבות בתאונת הדרכים: "אנו סבורים שבית המשפט שגה בכך שהתיר לפרסם את תמונתם של החשודים והאריך את המעצר, והגשנו ערר על ההחלטה. מדובר בשני בחורים צעירים המוחזקים במעצר כשבוע בחשד למעורבות באירוע דריסה כשהחקירה לא מתקדמת. עד כה לא בחן את הרכב בוחן תנועה כדי לקבוע אם בכלל הייתה תאונת דרכים. 'הנדרסים' לא הגישו תלונה על תאונת דרכים או פגיעה בהם, אלא מסרו את גרסתם כשנחקרו כחשודים וזאת לאחר שהמשטרה הגיעה אליהם. נראה שהחשודים מוחזקים כבני ערובה במעצר עד לאיתור המעורב הנוסף שנעלם".