בשירות בתי הסוהר הידקו בימים האחרונים את האבטחה על מאות מחבלי חמאס שכלואים בבתי הסוהר מחשש שינסו לחפור מנהרות ולברוח או לחטוף סוהרים כבני ערובה ולרצוח אותם. 

התרחישים הקיצוניים הללו נלקחים בחשבון על ידי בכירי שב"ס. "מדובר במחבלים מסוכנים שאין להם מה להפסיד. הם יודעים שהם יישבו בכלא עשרות שנים, הם יעשו הכל די לברוח מהכלא", הזהיר בכיר בשב"ס. "אנחנו ערוכים לכל תרחיש, כולל פגיעה פיזית, חפירת מנהרות, חטיפת סוהרים ולקיחתם כבני ערובה".

בשב"ס מתייחס למחבלים כאל "כספת" - סביבם אבטחה מקסימלית, מעקבים יומיומיים, פשיטות על תאים כדי לא לאפשר להם לאלתר אמצעי לחימה ולחפור בורות או מנהרות כדי לברוח.

"האבטחה עליהם היא הרמטית. לא היו דברים ברמות כאלה בעבר. אנחנו לא ניתן להם לחשוב לרגע שבאו לקייטנה. הם יקבלו תנאים הכי בסיסים שיש", ציין הגורם.

בשב"ס מוחזקים כיום 7,254 אסירים ביטחוניים במתקנים מאובטחים ושמורים ביותר. מתחילת המלחמה שב"ס קלט במתקניו 2,600 אסירים ביטחוניים והמספר צפוי עוד לעלות. כיום ישנם מאות מחבלים שהשתתפו בפלישה לישראל ב-7 באוקטובר ושנאסרו בידי צה"ל וכוחות הביטחון. 

חקירות מחבלי חמאס (צילום: תקשורת שב״כ)
חקירות מחבלי חמאס | צילום: תקשורת שב״כ

מאז המלחמה בשב"ס נקטו בשורה של צעדים כלפי האסירים הביטחוניים. הקנטינה הוקפאה להם, ציוד אלקטרוני הוצאו מתאיהם ועשרות טרנזיסטורים שהוברחו נתפסו. בנוסף נתפסו טלפונים וכרטיסי סים רבים, בוטלו להם ביקורי עורכי דין ומשפחות וערוצי טלוויזיה נחסמו.

"המטרה שלנו לנתק אותם לגמרי מהעולם החיצון ולמנוע מהם כל ניסיון לעשות מרד או לפגוע בסוהרים. זו תקופה רגישה מאוד. בינתיים שקט בכל בתי הכלא הביטחוניים. נקטנו באמצעים רבים כדי לשתק את היכולת שלהם לפעול. היחידות המיוחדות שלנו נמצאות בכוננות 24 שעות ביממה", הבהיר בכיר בשב"ס.