mako
פרסומת

פיצוץ בין הג'רושים למוסלים: "הכל התפוצץ וחוזרים למלחמה"; רימון הושלך על סניף ג'פניקה בחדרה

אחרי כעשרה ימים של הפסקת אש במלחמת העבריינים שהטילה אימה באזור המרכז, המגעים קרסו: אין קשר בין הצדדים, לא ישיר ולא עקיף, והמלחמה בין הצדדים חוזרת לרחובות. פרסום ראשון

שמעון איפרגן​
פורסם:
איסמעיל ג'רושי, אלי מוסלי
איסמעיל ג'רושי, אלי מוסלי | צילום: לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

במשך כעשרה ימים הייתה הפסקת אש בין הג'רושים למוסלים, לאחר כ-25 אירועי ירי וזריקות של רימוני רסס לעבר סניפי "ג'פניקה", בתים ובניינים שבהם מתגוררים מזוהים עם שני הצדדים, וכן לעבר חנויות ירקות בשוק הסיטונאי. ל-mako נודע כי בין הצדדים הייתה סוג של הפסקת אש, "הודנא", בניסיון למצוא נוסחת פשרה שתהיה מקובלת על כולם, כולל על המתווכים.

למרות המגעים, שחלקם התנהלו באמצעות צדדים שלישיים, לא הייתה פריצת דרך של ממש, כאשר כל צד התבצר בעמדתו ולא זז ממנה אפילו סנטימטר.

"אחד התנאים להפסקת האש היה שהג'רושים ייצאו מתל אביב ולא ייכנסו לאזורים של המוסלים, אבל הם ביקשו פיצוי של הרבה כסף, והכל התפוצץ", הסביר גורם המעורה בפרטים. "הייתה הודנא, הפסקת אש זמנית, בניסיון להגיע לפשרה. הכל התפוצץ וחוזרים לאותה נקודת ההתחלה: מלחמה". משמעות הדבר היא שהמגעים הופסקו, אין קשר בין הצדדים, לא ישיר ולא עקיף, והמלחמה בין הצדדים חוזרת לרחובות. כבר הבוקר (ראשון) דווח על חשד להשלכת רימון רסס לסניף ג'פניקה בחדרה, ללא נפגעים.

גורם במשטרה ציין כי בלי שום קשר להפסקת האש, יש היערכות של כוחות רבים בשטח, מעקבים סמויים וגלויים במטרה לסכל אירועים, וכי בכירים משני הצדדים הוזהרו שאם המלחמה ביניהם תחזור, יהיה גל של מעצרים.

בימים הקרובים יוגשו שני כתבי אישום בפרשת זריקת רימוני הרסס בין הצדדים. מרבית המקרים לא פוענחו, והחשודים שוחררו מחוסר ראיות.