mako
פרסומת

לופטים, צימרים וגני אירועים על אדמות חקלאיות: עבריינים השתלטו על שוק המסיבות

עבריינים מהמרכז והשרון רכשו אדמות חקלאיות במחירי רצפה, הקימה עליהן לופטים לאירועים, והשכירה אותם למסיבות רווקים, חפלות וימי הולדת – ללא אישור או דיווח לרשויות. לפי המשטרה, המבנים הפכו לצינור החמצן הכלכלי של ארגוני פשע, והכניסו עשרות מיליוני שקלים בשנה. למרות צווי הריסה וקנסות, המבנים מוקמים שוב ושוב: "זה משתלם להם יותר מכל עסק אחר", אומרים במשטרה

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
פשיטה על מתחם שהוקם על קרקע חקלאית סמוך לרחובות
פשיטה על מתחם שהוקם על קרקע חקלאית סמוך לרחובות
הקישור הועתק

לפני כשנה רכשה קבוצת עבריינים, בהם חברים בארגון פשע גדול, אדמות חקלאיות במרכז הארץ – זאת למרות שידעו כי לא ניתן לבנות עליהן דבר ללא שינוי ייעוד ואישור מוועדות תכנון ובנייה. "הכל התחיל בהקמת חוות סוסים קטנה, לכאורה לטיפול בילדים", סיפר קצין מודיעין במשטרה. "אבל מהר מאוד זה הפך ללופטים וצימרים למסיבות רווקים, גיוסים וימי הולדת. בהמשך הקימו גם וילות מפוארות וגני אירועים. עד שהמדינה הספיקה להבין מה קורה – הם כבר גרפו עשרות מיליוני שקלים בשנה, בלי לשלם מסים או ארנונה".

לפי גורמי חקירה, ארגוני הפשע זיהו את הפוטנציאל הכלכלי באדמות החקלאיות. "הם מבינים שיזם נדל"ן צריך לחכות עשור להיתר. הם פשוט בונים – ומרוויחים מיד", אמר גורם במשטרה. "הם מתמקדים באזורים אסטרטגיים – השרון, השפלה והצפון".

העבריינים, כך נטען, מודעים היטב לאיסור הבנייה, אבל מקימים מבנים זמניים במטרה לבחון את תגובת הרשויות. כשאין הפרעה – הם מרחיבים את הפעילות ללופטים מושקעים עם בריכות, חדרים מושכרים לפי שעה ומתחמים לאירועים. לדבריהם, בשבוע מוצלח ניתן להרוויח עד 150 אלף שקלים.

למרות צווים משפטיים והריסות, המבנים מוקמים מחדש. "זה כסף קטן לעומת הרווחים", סיפר עבריין ממרכז הארץ. "אפילו אם הורסים, הם בונים מחדש תוך ימים".

במשטרה מיפו מעל 15 חוות שהוקמו בצורה דומה, והחלו לפעול להריסתן יחד עם רשות מקרקעי ישראל. "אנחנו לא משאירים אף מבנה על תילו", ציין קצין בכיר. "אנחנו מזהים את אנשי הקש, דורשים מהם קנסות של מאות אלפי שקלים, והורסים גם וילות שנבנו עבור עבריינים בכירים בצפון".

לדבריו, "בעבר חששו מהריסות מול ארגוני פשע. היום אנחנו מבינים – כשפוגעים להם בכיס, הם מתפרקים. זו הדרך למנוע את המשך הפעילות שלהם בשטח".