העונש לכבאי שנסע באדום בדרך לאירוע חירום - וגרם למותם של שניים
בית הדין המשמעתי של נציבות שירות המדינה הסתפק בנזיפה חמורה ובהעברתו לתפקיד מטה של כבאי ממרכז הארץ, שהיה מעורב בתאונה קטלנית בעת נסיעה לאירוע חירום - שבה נהרגו שני בני אדם - לאחר שהצדדים הגיעו להסדר טיעון מקל יחסית. בהליך הפלילי נידון הכבאי לתשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות


כבאי ממרכז הארץ, שהיה מעורב בתאונת דרכים קטלנית בעת נסיעה לאירוע חירום, ספג עונש משמעתי מקל יחסית - נזיפה חמורה והעברתו לתפקיד מטה.
התאונה התרחשה לפני כשלוש שנים וחצי, כאשר הכבאי הוזעק לטפל בשריפה שסווגה כסיכון לחיי אדם. במהלך הנסיעה, כשחצה צומת באור אדום, התנגש חזיתית במכונית פרטית. כתוצאה מההתנגשות נהרגו שני נוסעים והנהג נפצע באורח קשה.
בהליך הפלילי הורשע הכבאי ונגזרו עליו תשעה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות, שנת מאסר על תנאי ושלילת רישיון נהיגה לעשר שנים. במקביל, כעובד מדינה, הועמד לדין גם בבית הדין המשמעתי של נציבות שירות המדינה, שם יוחסו לו עבירות של התנהגות שאינה הולמת, פגיעה במשמעת והפרת חובותיו כעובד ציבור.
במהלך הדיונים הגיעו הצדדים להסדר טיעון, שלפיו יוטל עליו עונש של נזיפה חמורה ופסילה מתפקיד כבאי למשך שש שנים. נקבע כי אם יבקש לשוב בעתיד לתפקיד מבצעי או פיקודי - יהיה עליו להתמודד במכרז כדין.
הדיינים ציינו בהחלטתם כי "כתוצאה מרשלנותו קופחו חייהם של שניים ונפגע אדם נוסף באורח קשה", אך אימצו את הסדר הטיעון בין הצדדים.