הרוצח, נערות הפיתוי וסחיטת המיליונים: פרטי החטיפה של בעל המוסך מהדרום נחשפים
מה שהחל בדרישת חוב הפך למסע אימה לילי ביער מבודד, שנוהל לפרטי פרטים מתוך תא המעצר של אסיר עולם. בעזרת "מלכודת דבש" מתוחכמת, נערת פיתוי שנשלחה למוסך ופגישה אינטימית שהפכה למארב אלים, ניסתה חוליית חוטפים לסחוט מיליוני שקלים מבעל עסק תמים. כעת, עם הגשת כתב האישום כל הפרטים נחשפים: "ביקשו שני מיליון שקל במזומן וחטפו אותי"


העלילה הבאה נדמית כאילו נלקחה מתסריט של דרמת פשע, ובה שזורים כל המרכיבים: אסיר עולם, עבריינים, בעלת סלון כלות, נערת פיתוי וחוליית חוטפים. במרכז הסיפור עומד מ', בעל מוסך מצליח ובעליה של מכונית מרצדס יוקרתית, שמצא את עצמו בלב סיוט לילי שהסתיים בדרישה לתשלום מיליוני שקלים.
הכול החל לפני כשלושה חודשים. מ' קיבל בשעות הצהריים שיחת טלפון מפתיעה מבעלת עסק להמרת מטבעות (צ'יינג'). האישה טענה כי קיים חוב כספי שעל מ' להסדיר, אך הוא השיב בקור רוח כי אינו חייב לה דבר. בתגובה לכך, הבהירה בעלת העסק כי היא "מעבירה את הטיפול בחוב הלאה".
זמן קצר לאחר מכן, קיבל מ' מסרון שבו נכתב "תחזור אליי". השולח היה אדם המוכר למשטרה שהתחזה לעבריין מהפזורה הבדואית. בשיחה ביניהם, דרש האיש מ-מ' להסדיר את חובו לבעלת הצ'יינג', אך מ' הדגיש שוב שאין חוב כזה. העבריין לא הרפה, הגיע כעבור מספר שעות למוסך של מ', חזר על דרישתו ואף איים על מ' בפגיעה פיזית חמורה אם לא ישלם. מ' סירב לשלם חוב שלא היה קיים, מבלי לדעת שמאחורי הקלעים נרקמת נגדו תוכנית פעולה.
מאחורי התוכנית לאלץ את מ' לשלם עמדו אסיר העולם איברהים אלענאמי (46) וחברו מוחמד אלעביד (25) מרהט. השניים החליטו לגייס חולייה שתחטוף את מ' באמצעות פיתויו למפגש אינטימי עם צעירה. אלעביד הגה את רעיון שכירת "נערת פיתוי" לצורך הסחיטה, ויצר קשר עם בעלת סלון כלות כדי שתסייע באיתורה. השניים נפגשו וסיכמו כי בעלת סלון הכלות תגייס צעירה שתפיל את מ' ברשתה. היא פנתה ל-ס' והציעה לה סכום של 2,000 שקלים עבור המשימה, וזו הסכימה.
אלעביד עדכן את אלענאמי, המוח מאחורי התוכנית, שניהל את הפרשה מהכלא תוך ניצול הנגישות לטלפון הציבורי באגף. "הם הכינו תוכנית מפורטת: לגרום לנערת הפיתוי להיפגש עם מ', לחטוף אותו, ובאיומים לדרוש מיליוני שקלים", ציין גורם המעורה בפרטים. אלענאמי תדרך את ס' כיצד לפתות את מ' להיפגש במקום מבודד, שם ימתינו חברי החולייה שיחטפו אותו לדירת מסתור בבאר שבע. כהכנה, אלעביד צייד את ס' בטלפון "מבצעי" ובמקדמה של 200 שקלים.
כעבור מספר ימים הגיעה ס' למוסך של מ' וטענה בכזב כי יש לה תקלה במכונית. מ' ועובדיו בדקו את הרכב וסיכמו שתחזור מאוחר יותר. ס' עדכנה את אלענאמי ואלעביד, ובשעות הלילה שלחה ל-מ' הודעות ושאלה אם יהיה מוכן להיפגש עמה ביער חצרים. אלעביד ואנשיו הגיעו למקום כדי לסרוק את השטח, אך לאחר שחשדו בנוכחות משטרתית, הורו ל-ס' לבטל את המפגש. היא התקשרה ל-מ' וטענה כי אינה חשה בטוב.
למחרת, קבעה ס' עם מ' בחניון מרכז "אורן" בבאר שבע. מ' הגיע במכוניתו, נכנס לרכבה של ס', והיא שלחה את מיקומם המדויק לחוטפים. אלעביד שלח לה הודעה: "דקה אצלך". ארבעה חברי חולייה פשטו על המקום. אחד מהם שלף את מ' בכוח מהרכב, בעוד ס' מוסרת את הטלפון המבצעי לידי החוטפים. סופיאן חסן (25) מערד ירה כדור באוויר ואיים על מ': "אהרוג אותך אם לא תביא את הכסף". עבדאללה עטאונה (25) מחורה הצמיד גרזן לירכו של מ' כדי להמחיש את הסכנה לחייו. חסן ועטאונה היכו את מ' בבעיטות ובאגרופים, ועטאונה אף הצמיד אקדח לצווארו.
אלעביד התקשר מהטלפון המבצעי לנייד של מ' ואיים: "תשיג עכשיו שני מיליון שקל מהמשפחה שלך, תגיד שאתה זקוק לכסף בגלל פשיטת רגל". מ' התחנן על חייו מחשש שיירו בראשו, והציע להם 20 אלף שקלים במזומן, אך אחד החוטפים זעם והורה לחברו לירות בו. מ' התקשר לבנו וביקש שיביא את הכסף ליער להב, אך אז התוכנית השתבשה. החוטפים חשדו ש-מ' הסגיר את מיקומם, גנבו את הטלפון שלו, הסתפקו ב-1,000 שקלים שנמצאו עליו ונמלטו. מאוחר יותר מסר אלעביד ל-ס' סכום של 200 שקלים נוספים.
מ' הגיש תלונה והחקירה הועברה ליחידה המרכזית (ימ"ר) של מרחב נגב. "האירוע התנהל כמבצע צבאי לכל דבר", ציין גורם בכיר במשטרה. החוקרים הצליחו להפליל את כל המעורבים: בעלת סלון הכלות, נערת הפיתוי, אלעביד, חסן, עטאונה ואסיר העולם אלענאמי.
ס', נערת הפיתוי, מסרה עדות מפורטת שבה הפלילה את הרשת ופירטה כיצד גויסה ואיך הופעלה "מלכודת הדבש". בעלת סלון הכלות הודתה בחקירתה: "אלעביד ביקש ממני לגייס מישהי, פניתי ל-ס' והיא הסכימה. אני מצטערת על כך". שאר המעורבים שמרו על זכות השתיקה.
לאחרונה הגישה פרקליטות מחוז דרום, באמצעות עו"ד מוחמד סולימאן, כתב אישום חמור. אלענאמי, אלעביד, בעלת סלון הכלות ושלושה נוספים מואשמים בעבירות של חטיפה לשם סחיטה, ניסיון סחיטה באיומים וקשירת קשר לביצוע פשע. חסן ועטאונה מואשמים בנוסף בעבירות נשק וירי. התביעה מבקשת להותירם במעצר עד תום ההליכים המשפטיים.