חשד: ירקן העלים מס בהיקף של 4.5 מיליון שקל במשך שמונה שנים
החשוד, בן 48, מפעיל לפי החשד ירקנייה גדולה ברמת גן, אך לא דיווח לרשות המסים על מלוא הכנסות העסק. לפי החשד, חלק מהכספים הועברו לחשבון בנק של קרוב משפחתו, בעוד הוא עצמו משך משכורת חודשית בלבד. בית משפט השלום בראשון לציון שחרר אותו בתנאים מגבילים, ובהם איסור ליצור קשר עם המעורבים בפרשה במשך 60 יום


חוקרי רשות המסים עצרו בימים האחרונים לחקירה ירקן בן 48 מפתח תקווה, החשוד בהעלמת מס בהיקף של כ-4.5 מיליון שקל בשנים 2018-2026.
לפי החשד, האיש מפעיל ירקנייה גדולה ברמת גן, ואת הכספים שלא דווחו לרשויות המס העביר לחשבון הבנק של קרוב משפחתו, במטרה לטשטש את הכנסותיו החייבות במס.
החקירה מתנהלת על ידי פקיד שומה מחוז המרכז ברשות המסים, בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לאחרונה לחוקרים. מהממצאים שנאספו עד כה עולה, לפי החשד, כי קרוב המשפחה מקבל את מרבית ההכנסות מהעסק, בעוד הירקן עצמו מושך משכורת חודשית בלבד.
בבקשת המעצר שהוגשה לבית המשפט נכתב כי החשוד אינו מדווח לרשויות המס על מלוא התקבולים המתקבלים בעסקו, לרבות תשלומים באשראי ובמזומן, ובכך מסתיר את הכנסותיו העסקיות ופוגע בקופה הציבורית.
בית משפט השלום בראשון לציון שחרר את החשוד בהסכמה ובתנאים מגבילים. בין היתר, נאסר עליו ליצור קשר, במישרין או בעקיפין, עם המעורבים בפרשה במשך 60 יום. כמו כן, הותר לו להתייעץ בענייני החקירה עם עורך דינו בלבד.