"החופשה שלנו נהרסה בגלל עבריינים שהשתלטו על המלון"
כפי שפרסמנו ב-mako, הופכים את בתי המלון באילת לזירת חאפלות פרועה - עם מוזיקה רועשת, שימוש בסמים, זמרים פרטיים, אלימות ולכלוך והכל לעיני צוות המלון, שלא מעז להתערב. העובדים פוחדים, האורחים בורחים, והמשטרה מנסה לשים סוף לתופעה שמתרחבת גם לטבריה, לצימרים ולווילות יוקרה בצפון: "אם תתעמת, אתה מסכן את החיים שלך"


לפני כשבועיים חשפנו ב-mako כיצד עבריינים מטילים אימה על נופשים בבתי מלון ברחבי הארץ. בעוד הנופשים מנסים ליהנות מחופשה שקטה, ארגוני הפשע הופכים את בתי המלון לזירת חאפלות סוערות, בליווי מוזיקה רועשת, סמים ומפרים את הסדר הציבורי. העובדים חוששים להתערב, ההנהלות מעלימות עין, והמשטרה נאלצת להתמודד עם תופעה הולכת ומתרחבת.
"זה קורה כמעט בכל סוף שבוע", מספר קצין ביטחון באחד מבתי המלון באילת. "הם משתלטים על הבריכה, מביאים רמקולים, עורכים חאפלות ומסיבות סמים. העובדים פשוט מפחדים להתעסק איתם".
לפני כשבועיים, בצהרי שבת, התרחשה תקרית חריגה באחד מבתי המלון היוקרתיים בעיר הדרומית. קבוצה של עשרות עבריינים, המזוהים עם ארגון פשע מהשרון, הגיעו לנפוש במקום יחד עם בני משפחותיהם. המלון היה בתפוסה מלאה, אך כשעברייני הארגון הגיעו לבריכה עם רמקולים - האווירה השתנתה לחלוטין. תוך דקות המקום הפך למסיבת רחוב: מוזיקה בעוצמה מחרישת אוזניים, עישון סמים וסיגריות - הכל בשטח הציבורי של המלון.
האורחים, שהופתעו מהמהומה, ניסו לפנות למאבטחים ולקצין הביטחון בדרישה להפסיק את המפגע. "פנינו למאבטחים שינסו לעצור את החגיגה, את העשן ואת הרעש הבלתי נסבל", סיפרו כמה מהם. "אבל הם פשוט פחדו מהם. שילמנו אלפי שקלים על חופשה, והיא נהרסה בגלל עבריינים שהשתלטו על המקום".
למרבה המזל, שוטרי יחידת התיירות של מרחב אילת, שערכו סיור שגרתי בסביבה, שמעו את המוזיקה וחשו למקום. כשהגיעו לבריכה, נדהמו לראות עשרות עבריינים חוגגים, כשצוותי האבטחה עומדים מנגד בחוסר אונים.
"מדובר בעבריינים מארגון פשע מסוכן ואלים מאוד מהשרון", סיפר גורם במשטרה. "קצין הביטחון אפילו לא טרח לעדכן אותנו. הגענו לבריכה, ביקשנו מהם לכבות את המוזיקה ולפנות את המקום".
אך לא כולם שיתפו פעולה. חלק מהעבריינים סירבו לצאת, והמשטרה נאלצה להזעיק תגבורת ממג"ב ויס"מ. לאחר עימותים מילוליים, העבריינים עזבו את הבריכה, והמוזיקה הופסקה.
למרות הסרת האיום המיידי, השוטרים רשמו קנסות לחמישה מהם בגובה 1,000 ש"ח כל אחד, בגין עישון בשטח ציבורי. באירוע נוסף, אחד העבריינים אף העז לפנות לשוטרת ולומר: "רוצה לעשות איתי שורה?" - רמז עבה לשימוש בקוקאין. הוא עוכב לחקירה ושוחרר לאחר מכן.
"זה אירוע חמור מאוד", הדגיש גורם במשטרה. "לא נאפשר לעבריינים להפוך את הבריכות והמלונות לחאפלות סמים ולהפריע לשאר האורחים. הם מסכנים גם את העובדים, שחוששים להתעמת איתם".
גם בטבריה ובווילות בצפון
אירועים מסוג זה אינם נדירים. לדברי גורם מודיעיני במשטרת ישראל, מדובר בתופעה רחבה הרבה יותר. "אנחנו יודעים בוודאות שארגוני פשע מנצלים את החופשות לא רק למסיבות - אלא גם לפגישות פסגה, להעברת כספים במזומן, סגירת חשבונות ואף תכנון חיסולים", חשף.
ע', מי שמוכר כמארגן חאפלות לעבריינים, סיפר על מאחורי הקלעים של התופעה: "אני מביא להם זמרי בית, כאלה שהם אוהבים במיוחד. הם שואפים גז בלונים, משתמשים בקצפות, גראס, ולעיתים גם מריצים 'שורות' של קוקאין. אלה חאפלות פרועות שמארגנים בבריכות, סוויטות ווילות. הם משלמים המון כסף ומצפים לקבל אירוע 'מהסרטים'".
לדבריו, יש גם צדדים עגומים במיוחד: "אני באמת מרחם על העובדים והאורחים. המלון נאלץ לפנק אותם במגשי פירות, גבינות ודגים כי הם לקוחות שמשלמים הרבה. אבל הם משאירים אחריהם הרס, זבל, ונזקים לסוויטות ולציוד".
"אם תתעמת, אתה מסכן את החיים שלך"
גדי (שם בדוי), קצין ביטחון באחד מבתי המלון במרכז הארץ, מספר על חוויות דומות: "הם מגיעים כמעט כל שבוע, עושים חאפלות סוערות, מביאים זמרים, מוסיקה מזרחית. האורחים מתלוננים על רעש, על הטרדות, ואפילו על מעשים מגונים כלפי עובדות ואורחות. אבל חוששים להתלונן".
הוא מנסה להתמודד בדרכי נועם, אך ברור לו שמול עבריינים אין הרבה מה לעשות: "אם אזמין משטרה למחרת יזרקו לי רימון הביתה או יפגעו בילדים שלי. אז אני מנסה להרגיע את הרוחות, אבל זה כמעט בלתי אפשרי. זו תופעה קשה מאוד שמלונות לא מסוגלים להתמודד איתה. והנזקים? לרוב הם משלמים מכיסם. הם יודעים לקנות שקט".