mako
פרסומת

הנוכל עוז עבודיאן נעצר בתאילנד ויגורש לישראל: "עקץ מיליונים"

עבודיאן, שעל פי החשד עקץ מאות ישראלים באמצעות מכירת כרטיסים מזויפים, נתפס אמש באי קוסומוי לבקשת משטרת ישראל. הוא צפוי לנחות בארץ בקרוב ולהיחקר בגין יותר מ-100 תלונות: "הוא פגע בהרבה מאוד אנשים, בלי שום בושה"

שמעון איפרגן​
פורסם:
המעצר של עוז עבודיאן, ההתכתבות עם כתב mako
המעצר של עוז עבודיאן, ההתכתבות עם כתב mako
הקישור הועתק

הנוכל עוז עבודיאן מבאר שבע, החשוד כי הונה ועקץ מאות ישראלים במיליוני שקלים במהלך השנה האחרונה, נעצר אתמול (ראשון) באי קוסומוי שבתאילנד על ידי שוטרים מקומיים, לבקשת משטרת ישראל. עבודיאן הועבר לידי שוטרי משטרת ההגירה וצפוי להיות מגורש בימים הקרובים לארץ, אז יועבר לידי חוקרי יחידת ההונאה במשטרת המחוז הדרומי.

בידי חוקרי היחידה כ-100 תלונות לפחות נגד עבודיאן ושותפו, עידן פיסטינר, שהתאבד לפני מספר חודשים. גורם במשטרה טוען כי "הם היו פותחים פרופילים פיקטיביים רבים בפייסבוק, מתחזים לנשים ומבצעים עוקצים של גולשים רבים. אם זה ב'מכירת' שוברי טיסות של חברת אלעל לתאילנד, משחקי כדורגל בליגת העל, הופעות של זמרים מוכרים והצגות מבוקשות, ואפילו כלי רכב".

הגורם ציין כי גם לאחר ששותפו, עידן, התאבד בקפיצה ממלון בפוקט, עוז המשיך "לעקוץ בלי סוף", שכלל את שיטות ההונאה ודאג שהכספים יועברו לחשבונות בנק של צעירים שתמורת עמלה העבירו לו אותם. "הם עקצו חיילים, זוגות שהיו לקראת ירח דבש, סטודנטים, אנשי הייטק ותלמידי תיכון. לא מכיר עוקץ בסדר גודל שהיה בישראל בשנים האחרונות", הוסיף הגורם.

עוז עבודיאן
עוז עבודיאן

עבודיאן יגורש מתאילנד בעקבות המדיניות החדשה של המשטרה המקומית בשיתוף משטרת ישראל במסגרתה הוחלט על גירוש עבריינים ישראלים מבוקשים, משום שאין הסכמי הסגרה בין המדינות. עבודיאן נראה רזה ועייף מאוד כשנעצר בבית מלון יוקרתי בו שהה. הוא היה שאנן מאוד לאורך כל השנה האחרונה בה שהה בקוסומוי, והתרברב שאין סיכוי שיוסגר. "לא יכולים לגעת בי ובעידן", טען עבודיאן בשיחה עם כתב mako בעבר, "אין הסכמי הסגרה בין ישראל לתאילנד. לא עקצתי אף אחד... אני אחזור מתי שמתחשק לי".

פרסומת

מעצרו של עבודיאן מגיע לאחר שכבר הורשע לפני כשנתיים וריצה 22 חודשי מאסר בפועל בגין הונאה של עשרות אנשים לאחר שהתמכר להימורים, ופיצה אותם בסכום של 168 אלף שקל ששילמו הוריו. אלא שעבודיאן לא למד את הלקח.

לפני כמה חודשים שהוא עקץ קרובת משפחה בסכום של 230 אלף שקל, שאותם בזבז על פי החשד בהימורי ווינר. עבודיאן הכחיש את העניין, אך בידי החוקרים ראיות מפלילות רבות נגדו. "יש לנו תיק עב כרס נגדו. כאשר הוא ינחת בישראל הוא ייחקר במשך שבועות. יש לו מאסר על תנאי. הוא פגע בהרבה מאוד אנשים בלי שום בושה. אפילו לא התנצל ואיים עליהם כשדרשו את כספם", סיכם גורם במשטרה.