mako
פרסומת

"עשו לו כיפה אדומה": יבואן הדלתות נורה למוות במתחם של חמולה בלוד

אבי קנפו בן ה-57 חוסל בשכונת נווה ירק בלוד ועל פי החשד היה קורבן של תרגיל "כיפה אדומה". קנפו הואשם בייבוא חצי טון סמים סינתטיים לישראל והיה אמור בעוד כשבועיים להתייצב לשלב הטיעונים לעונש במשפט

שמעון איפרגן​
פורסם:
אבי קנפו
אבי קנפו
הקישור הועתק

איש העסקים שחוסל אתמול בערב בלוד על ידי עבריינים מקומיים הוא אבי קנפו בן ה-57 מהרצליה, שהואשם בייבוא חצי טון סמים סינתטיים בשווי של מעל ל-90 מיליון שקל מסין לישראל אשר הוחבאו בתוך דלתות ורהיטים. קנפו היה אמור בעוד כשבועיים להתייצב לשלב הטיעונים לעונש במשפטו.

בעולם הפשע מאמינים כי מדובר בתרגיל "כיפה אדומה" קלאסי כאשר מישהו פיתה את קנפו להגיע לפגישה במתחם של חמולה המתגוררת בשכונת "נווה ירק" בלוד - ואז פתחו עליו באש.

קנפו, הוא איש עסקים שהתמחה ביבוא דלתות לבתים פרטיים. הפרקליטות הגישה נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע לאחר שסם הוחבא במכולות היבוא מאחורי הדלתות. קנפו מצדו הצהיר במסמכי המכולות שמדובר בדלתות אבל חיפוש שהמשטרה והמכס ערכו במכולות סייע לאתר את הסמים.

קנפו נעצר ולאחרונה חתם על הסדר טיעון עם הפרקליטות ללא הסכמה לגבי העונש, כשהפרקליטות דרשה שש שנות מאסר בפועל בעוד שקנפו, באמצעות סנגוריו, ביקש שיגזרו עליו עונש קל בהרבה - תשעה חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות. בקרוב אמור היה להינתן גזר הדין בתיק.

במשטרה חושדים שקנפו התערבב עם גורמים עבריינים מהמגזר הערבי מה שגרם לכך שהוא סומן לחיסול על ידי יריביהם של בעלי בריתו. "הוא היה כנראה נקודת התורפה הקלה לחיסול", ציין גורם במשטרה, "לא היה מידע על כוונה לפגוע בו".