רצח יואל להנגהל: ליעד אדרי נידון ל-5 וחצי שנות מאסר
ליעד אדרי נידון ל-5 וחצי שנות מאסר, לאחר שהודה והורשע בחבלה בכוונה מחמירה ושיבוש מהלכי משפט בפרשת רצח להנגהל בן ה-18 בקריית שמונה לפני כשנתיים. למרות שלהנגהל הותקף על ידי קבוצה גדולה של צעירים, אדרי הוא הנאשם היחיד בפרשה


בית המשפט המחוזי בנצרת גזר היום (חמישי) חמש וחצי שנות מאסר על ליעד אדרי, הנאשם המרכזי בפרשת רצח יואל להנגהל בקריית שמונה. במסגרת הסדר טיעון הודה והורשע אדרי בחבלה בכוונה מחמירה, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה. איש לא הורשע ברצח.
להנגהל, עולה חדש בן קהילת בני המנשה מהודו, היה תלמיד ישיבת ההסדר מעלות ועמד להתגייס לצה"ל. ב-7 באוקטובר 2022, חצי שנה לאחר שעלה לארץ, הוא נסע לקריית שמונה כדי להיפגש עם חברתו, אז הותקף על ידי קבוצה גדולה של צעירים שיצאו ממסיבה, ונדקר למוות בבטנו באמצעות סכין.
יואל נרצח לנגד עיניה של חברתו הדסה. "אנחנו חלק מהעם היהודי אז עלינו לארץ", סיפרה הדסה. "יואל היה בן אדם טוב, עוזר למשפחה שלי, עוזר למשפחה שלו. הוא לא חשב שאנשים (בישראל) יקראו להם 'סינים' או 'תאילנדים'".


בעקבות המקרה נעצרו חשודים רבים, אולם הוגש רק כתב אישום אחד - נגד אדרי. במסגרת הסדר הטיעון שנחתם עם אדרי הוסר סעיף הרצח שיוחס לו וכתב האישום תוקן. זאת לאחר שתיעוד מהזירה העיד על "חולשה ראייתית", כפי שקבע אז השופט ערפאת טאהא.
באשר לעבירת הרצח ולמעורבותו של אדרי בדקירתו של להנגהל הוסיף השופט טאהא כי "לא ניתן להבחין ברגע הדקירה, לא ניתן לקבוע כי אדרי החזיק בסכין באותו רגע ולא ניתן לקבוע כי הוא זה שדקר את המנוח". השופט גם קבע כי מהסרטון המתעד את הרצח עולה שטענתו של אדרי כי לא דקר את המנוח אינה משוללת יסוד "ולכאורה אף מסתברת יותר מאשר האפשרות שהוא הדוקר".