המשטרה עצרה את שני חבריו של אלדר דיין שמסרו גרסאות סותרות
אלדר דיין מדימונה נסע לפני כעשרה ימים לבלות בפארק הירקון עם חבריו, אך מאז נעלמו עקבותיו. קרוביו מספרים כי במהלך הבילוי התפתחה קטטה עם חבורה של שבעה צעירים, והשלושה נמלטו לתחנת דלק סמוכה - שם נפרדו. מאז הטלפון של דיין כבוי והוא לא יצר קשר עם בני משפחתו או חברתו: "הוא לא טיפוס שנעלם ומנתק מגע. קרה פה משהו מוזר".


אלדר דיין, בן 23 מדימונה, נעלם לפני כעשרה ימים לאחר שנסע לבלות עם שני חבריו בפארק הירקון בתל אביב. מאז נותק הקשר עמו, הטלפון שלו כבוי והוא לא עונה לשיחות. המשטרה פרסמה היום (שני) את דבר היעדרותו בניסיון לאתר אותו ועצרה את שני חבריו.
לא ברור בשלב זה מה מייחסים להם במשטרה. ההחלטה לעצור אותם נובעת מכך שהם מסרו גרסאות סותרות ושונות. אחד החברים טען בעדותו במשטרה שעשרה אריתראים תקפו אותם בפארק הירקון ושברו את השמשות של המכונית. השני טען כי לא הייתה שום קטטה וכי הם נסעו לפ"ת וכל אחד הלך לדרכו לאחר מכן.
על פי גורם המעורה בפרטים "זה לא עוד מקרה של אדם נעדר, יש פה הרבה דברים מאוד סבוכים ומוזרים והחוקרים עושים הכל כדי להגיע לחקר האמת ולאתר אותו".
"הוא לא טיפוס שנעלם ומנתק מגע. קרה פה משהו מוזר", סיפר מקורב למשפחה, "אנחנו לא מקבלים גרסה ברורה מחברים ואנשים שהיו במקום. כל אחד מספר משהו אחר. הוא לא עונה לטלפונים. הטלפון שלו כבוי".
דיין עוד הספיק לכתוב לחברתו: "שומעת, בלגן. מאמי. תכף יוצא, חוזר לעיר". החברה, שלא הצליחה ליצור עמו קשר, כתבה לו: "חיים שלי איפה אתה... מאמי, אתה לא זמין. אני דואגת".
בני משפחתו של דיין מתקשים להבין מה עלה בגורלו. "יש מצלמות אבטחה בכל האזור. אפשר לראות לאן נעלם אלדר ומה קרה לו", אמרה קרובת המשפחה, "אנחנו מתפללים למצוא אותו בריא ושלם. כל הסיפור של ההיעלמות שלו מוזר מאוד".
בשעות הערב בני משפחה קיבלו מידע שייתכן שאלדר נמצא ברחוב אלנבי בתל אביב, לאחר שהרכב שלו נמצא נטוש בפתח תקווה.

בהודעת המשטרה שפורסמה היום נכתב: "המשטרה מבקשת את עזרת הציבור בחיפושיה אחר נעדר בשם אלדר יצחק דיין בן 23, תושב דימונה, אשר נראה לאחרונה ביום ב-17 ביולי בתל אביב באזור פארק הירקון להלן תיאורו: גובה: 1.60 מ'. מבנה גוף: רזה. צבע עיניים: חומות צבע שיער: שחור קצוץ".
כל היודע דבר על מקום הימצאו, מתבקש להתקשר למוקד 100 של משטרת ישראל או לתחנת משטרת דימונה בטלפון: 08-6543480.