הציגו את עצמם כבני משפחת ג'רושי - וסחטו חקלאי מהגולן: "תכין את הכסף לפני שאני מגיע"
שלושה אחים מלוד מואשמים שסחטו באיומים חקלאי מהגולן, קיבלו ממנו 80 אלף שקל ו-1,640 ק"ג דובדבנים ודרשו עוד עשרות אלפי שקלים


שלושה אחים תושבי לוד הואשמו בסחיטה באיומים של חקלאי מהגולן, אחרי שלפי המשטרה הציגו את עצמם כבני משפחת הפשע ג'רושי וקיבלו ממנו 80,000 שקל. כתב אישום הוגש נגדם אתמול (ראשון) לבית המשפט המחוזי בנוף הגליל-נצרת על ידי פרקליטות מחוז צפון,
לפי החקירה, מלבד הכסף ששילם, החקלאי העביר לנאשמים 1,640 ק"ג דובדבנים באמתלה של עסקה. בפועל, כך נטען, הוא לא קיבל תשלום על הסחורה, וגם שווי הדובדבנים לא הופחת מ"החוב" שלו לנאשמים.
במשטרה אמרו כי במהלך החקירה נחשפו הודעות איומים רבות שנשלחו לטלפון של החקלאי, וכן פגישות שקיימו איתו שלושת הנאשמים, בין היתר בשטח החקלאי שברשותו, שם דרשו ממנו את הכסף.
"תכין את הכסף לפני שאני מגיע לביתך ולאביך ואעשה סיפור גדול, אני רוצה את הכסף היום אני לא מחכה ל-30 לחודש", נכתב באחת ההודעות שקיבל החקלאי, לפי חומר החקירה. במשטרה מסרו כי החקלאי נדרש לשלם עוד עשרות אלפי שקלים, תוך איומים שיפגעו בו.
שלושת האחים, בני 31, 41 ו-45, נעצרו עם הפיכת החקירה לגלויה. שניים מהם נעצרו בעת שנסעו ברכב באזור צפון הארץ, ונאשם נוסף נעצר במרכז. כתב האישום מייחס להם עבירות של סחיטה באיומים וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד סלים בשארה.