mako
פרסומת

תושבים בהוד השרון זועמים: "עבריינים מפעילים בתי בושת בבנייני מגורים, העירייה לא עושה דבר"

תושבים בשכונות שונות בעיר מתלוננים על פעילות של בתי בושת בדירות מגורים: "טיפוסים מפוקפקים שמחפשים את הדירות האלו דופקים לנו את הדלתות בבניין בשעות מאוחרות". מהמשטרה נמסר בתגובה: "לא מוכרת תלונה בנושא"

שמעון איפרגן​
פורסם:
בית בושת
בית בושת, ארכיון | צילום: חדשות 12
הקישור הועתק

תושבים בשכונות שונות בהוד השרון מתלוננים לאחרונה על פגיעה קשה באיכות חייהם, לאחר שלטענתם גורמים עבריינים הקימו בתי בושת בדירות שכורות בעיר. "כל מיני טיפוסים מפוקפקים דופקים לנו על הדלתות בבניין בשעות הלילה המאוחרות", סיפר א' תושב העיר, "נהיה מפחיד לגור פה".

לטענת התושבים, בעיר שידועה כשקטה, הפכה הסביבה למטרידה. "עבריינים שמנהלים את בתי הבושת מסתובבים פה חופשי", מספר אחד מהם, "היו דיירים שמכרו את הדירות שלהם ועזבו".

"אנחנו לא מעזים לפתוח את הדלת", תיארה דיירת אחרת, "זו פגיעה ממשית באיכות החיים שלנו ובביטחון האישי. עד עכשיו לא ברור לי על מה אנחנו משלמים אגרת שמירה, אין ביטחון בעיר. אני מקווה שלא נהפוך לתחנה המרכזית בתל אביב, שלא יפתחו פה גם תחנות סמים".

תלונות התושבים ברשת
תלונות התושבים ברשת

תושבים טוענים כי פנו פעמים רבות למוקד העירוני ולמשטרה, אך לא קיבלו מענה מספק, ובינתיים התופעה הולכת ומתפשטת. "המצב הולך ומחמיר והעירייה לא עושה כלום. ממש ככה", קבל אחד התושבים.

מעיריית הוד השרון נמסר בתגובה: "תלונה שהתקבלה בנושא על בית אחד נבדקה על ידי המשטרה בעיר יחד עם אגף ביטחון ולא נמצאו ממצאים מחשידים. התלונה הועברה על ידי אגף הביטחון בעירייה לבדיקת עומק במשטרת כפ"ס לה הסמכות לקבל צו לכניסה לנכס. סמכויות האכיפה בנושא מצויות בידי משטרת ישראל שהינה הגורם האמון על אכיפת עבירות פליליות הכלולות בחוק העונשין ואנו עובדים מולם בשיתוף פעולה אל מול פניות הציבור".

משטרת ישראל מסרה בתגובה: "לא מוכרת תלונה בנושא. לא נמצא שפועל במקום בית בושת. ככל שיעלה חשד לקיומה של עבירה, תבקש המשטרה להוציא צו חיפוש למען שלום הציבור".