mako
פרסומת

המאבטח הלך לשירותים, החשוד בן ה-15 ברח: המחדל בתחנת המשטרה בחיפה

שלושה שבועות אחרי בריחתו של נער בן 15 שהיה אמור להיחקר בחשד למעורבות בקטטה, שוטרת ומאבטח בתחנה חושפים בעדויותיהם את עומק המחדל שאפשר את הבריחה: האזיקים לא התאימו לרגל, המאבטח פינה את מקומו לכמה דקות ואף אחד לא השגיח

שמעון איפרגן​
פורסם:
ההימלטות של בן ה-15 מתחנת המשטרה
הקישור הועתק

לפני שלושה שבועות ברח נער בן 15 מקרית ים מתחנת משטרת זבולון, לפני שאמור היה להיחקר בחשד שהוא וחבריו היו מעורבים בקטטה שבמהלכה נדקר צעיר פעמים רבות בגופו ורק באורח נס נשאר בחיים. הנדקר אושפז ונותח בבית החולים 'רמב"ם' וחייו ניצלו. כעת מתפרסמים פרטים חדשים בנוגע למחדל שאפשר את בריחתו.

הנער היה אזוק ברגליו, אבל מתברר שהאזיקים לא היו נעולים כמו שצריך, וכנראה מדובר בכשל של התחנה. "ייתכן מאוד שהאזיקים לא התאימו לנער, היו קצת גדולים על רגליו ואחד השוטרים לא שם לב", סיפר גורם במשטרה.

הנער הובא לחדר החקירות, וניצל את העובדה שהוא נשאר לבד בחדר. הוא הוריד את החולצה מגופו ובעזרתה הצליח לפתוח את האזיקים ולברוח יחף מהתחנה בריצה שתועדה בסרטוני מצלמות האבטחה של התחנה. אף אחד לא השגיח על הנער, שכאמור נותר לבדו בחדר בניגוד לנהלים.

חוקרת בתחנה חשפה בעדותה את השתלשלות אירוע הבריחה של הנער: "לאחר שחקרתי את החשוד, השוטר א' קיבל את האחריות על העצור. אני יצאתי לקנות אוכל. חזרתי בשעה 12.30 לערך וחניתי את הרכב בחנייה בחצר.  הבחנתי בחשוד שחקרתי קודם לכן רץ ללא אזיקים וללא חולצה", שחזרה החוקרת בעדותה, "הוא רץ לכיוון הגדר. ברגע שהבחנתי בחשוד רץ התחלתי בריצה אחריו וקראתי לי לעצור. החשוד המשיך בריצה ולא הקשיב לקריאות שלי. בזמן שאני רצה אחריו ושנינו מתקרבים לכיוון הגדר הסתכלתי שמאלה וימינה וצעקתי לשוטרים לעזרה אך הבחנתי שאין מאחוריי שוטרים ואני לבד. בזמן שצעקתי איפה השוטרים איבדתי קשר עין עם החשוד". למקום הגיע שוטר נוסף והם סרקו את האזור אבל הנער כבר נמלט הרחק מהמקום .

מאבטח בתחנה מסר אף הוא עדות על מה שקרה ברגעי הבריחה: "התעסקתי עם המזגן מידי פעם כי היה חם מאוד. נכנסתי לשירותים למספר דקות. יצאתי מהשירותים והייתי במטבחון. שטפתי ידיים. שמעתי שמישהו מנסה לפתוח את דלת היציאה מהתחנה ולא מצליח. בהיותי במטבחון צעקתי: 'לחץ על הכפתור'. פתח מישהו (הכוונה לנער) ויצא. מספר דקות לאחר מכן הגיעו שוטרים מהתחנה ושאלו אם ראיתי מישהו רץ, עניתי שלא. אז השוטרים אמרו שמישהו ברח להם מהמעצר".

פרסומת
בן ה-15 נמלט מתחנת משטרת זבולון
צילום: עמאר אסאדי

לא ברור מדוע איש לא החליף את המאבטח בכניסה לתחנה בזמן שזה שהה בשירותים, דבר שהיה מונע את בריחתו של הנער. הנער נתפס אחרי חמישה ימים לאחר ששהה בדירת מסתור בקרית ים. במשטרה חקרו מקורבים וחברים של הנער בחשד שסייעו לו לברוח ולמצוא מקום מסתור.

מונה קצין בודק לחקור את נסיבות המחדל החמורות ובימים הממצאים יוגשו למפקד המחוז ניצב יחיאל בוהדנה. שלשום הגישה יחידה התביעות במשטרת מחוז חוף כתב אישום נגד הנער לבית משפט השלום לנוער בחיפה. לפי כתב האישום מיד לאחר שהנער ברח מהתחנה הוא עלה על טרמפ לקריית ם ומשם הוא עלה עם חבר על קורקינט חשמלי ונעלם. כתב האישום מייחס לו עבירה של בריחה ממשמורת. הוא שוחרר למעצר בית ומשפטו ייפתח בקרוב.