"אם לא תשלמו תאבדו אחד, שניים, שלושה, ובכל זאת תשלמו במקום מיליון, שני מיליון"
כתב אישום יוגש נגד שלושה תושבי אכסאל ונצרת, שלפי המשטרה דרשו מיליון שקל ואיימו על אדם ומשפחתו בעקבות רישום שגוי של חלקת אדמה


כתב אישום יוגש נגד שלושה תושבי אכסאל ונצרת, בני 32, 36 ו-50, שלפי המשטרה דרשו באיומים מיליון שקלים מאדם על רקע טעות ברישום חלקת אדמה בכפר. לפי הודעת המחוז הצפוני במשטרה, התיק נחקר אחרי דיווח שהתקבל במוקד משטרת ישראל ב-13/08/26 מאדם שטען כי מאיימים על חייו ועל חיי משפחתו.
"אם לא תשלמו תאבדו אחד, שניים, שלושה, ובכל זאת תשלמו במקום מיליון, שני מיליון", נאמר באיום שיוחס לחשודים בהודעת המשטרה. מחומר החקירה עולה כי חלקת אדמה שבה זכה הקורבן נרשמה בטעות על שם אדם אחר, ובעקבות זאת אותו חשוד פנה לפי החשד לקבלת "שירותים" ממשפחת פשע.
לפי המשטרה, לאחר מכן החלה מסכת איומים על הקורבן, שכללה השלכת רימונים לעבר ביתו ולעבר בתים של בני משפחתו. החשודים דרשו ממנו "פיצוי" על חלקת האדמה שנרשמה בטעות, ואף הזמינו אותו לישיבה כדי להסדיר את התשלום שדרשו.
אחרי שהקורבן סירב להיענות לדרישות, לפי המשטרה הוא קיבל איומים על חייו ועל חיי משפחתו. בפעילות של שוטרי המחוז הצפוני, שכללה שימוש באמצעים טכנולוגיים, נעצרו שלושת החשודים בתוך זמן קצר.
בתום החקירה צפויה פרקליטות מחוז צפון להגיש נגדם כתב אישום בבית משפט השלום בנצרת-נוף הגליל.