העדות נגד המפקד הבכיר במג"ב: "הוא ליטף לי את הבטן, נגע לי במותניים"
הכרעת הדין בעניינו של ניצב משנה ירון דהן קובעת כי ביצע מעשה מגונה בצעירה במגרשי טניס בקריית גת לפני כארבע שנים, ודוחה את גרסתו כי מדובר היה בשיחה חברית בלבד; בפסק דין מקיף שאימץ את עדות המתלוננת, מדריכת כושר, נקבע כי התקיים מגע בעל אופי מיני ללא הסכמה, למרות טענות ההגנה לאכיפה בררנית, מחדלי חקירה וסתירות בעדות


הכרעת הדין בעניינו של ניצב משנה ירון דהן, קצין בכיר במשמר הגבול המשמש כמפקד החטיבה הטקטית ולחם בקרבות בקיבוץ ניר עם ב-7 באוקטובר 2023, קובעת כי ביצע מעשה מגונה בצעירה במתחם מגרשי טניס בקריית גת בשנת 2022, ודוחה את גרסתו כי מדובר היה באינטראקציה חברית בלבד.
על פי הכרעת הדין, המשתרעת על פני כ-25 עמודים, נקבע כי נצ"מ דהן ביצע את המיוחס לו, תוך אימוץ גרסת המתלוננת א', מדריכת כושר, כפי שנמסרה במחלקה לחקירות שוטרים.
המקרה התרחש ב-12 ביולי 2022, כאשר דהן, ששימש אז סגן מפקד מרחב ירושלים במג"ב, הגיע למגרשי טניס בקריית גת לשחק במקום. לפי כתב האישום, א' הבחינה בו ונופפה לו לשלום ואמרה: "אתה זוכר אותנו, שיחקנו פה". כחצי שעה לאחר מכן ניגשה א' למתקן מים בחדר סגור כדי למלא בקבוק. לפי הנטען, דהן נכנס למקום כשהיו לבדם, הניח את ידו על כתפה באזור כתפיית החזייה, התקרב אליה ושאל לגילה.
לדבריה, בשיחה שאל אותה לגילה ולעיסוקה, ולאחר שהשיבה כי היא בת 23, מדריכת כושר ומועמדת ללימודי רפואה, אמר לה: "את כבר גדולה, יש לך שכל?". בהמשך, כך לפי עדותה, ליפף את גופה בידיו, נגע במותניה ובבטנה והטיח לעברה הערות על מבנה גופה, ובהן: "עם הצמיגים האלה את מאמנת כושר?". עוד העידה כי ליטף את בטנה, אחז במותניה, הכניס את ידו מתחת לשיערה וליטף את עורפה, ולאחר מכן הציע לה להיפגש עמו לבירה. היא סירבה ועזבה את המקום.
בחקירתו במח"ש ובבית המשפט הודה דהן כי שהה במתחם ושוחח עם א', ואף כי ייתכן שהציע לה להיפגש לבירה, אך הכחיש מכל וכל מגע בעל אופי מיני או מגע באזור החזייה. לדבריו, השיחה הייתה "חברית, נעימה ואבהית", והוא "טיפוס חברמן", כלשונו, והוסיף כי אם נגרמה תחושת אי נוחות - הוא מתנצל, אך לא התקיים כל אירוע מיני.
במהלך עדותה בבית המשפט תיארה א' כי חשה אי נוחות כבר מהרגע הראשון, וכי התנהגותו של דהן הייתה בעיניה חודרנית ומינית. "זה היה מגע חושני, סוג של ניסיון להתחיל איתי", העידה, והוסיפה כי חשה קיפאון עד לרגע שבו הבינה את כוונתו וסירבה לו במפורש. היא תיארה כי דהן התקרב אליה באופן חוזר, שמר על מרחק קצר מאוד, וכי חשה מאוימת ולא בנוח לאורך כל המפגש. לדבריה, רק כשהציע לה להיפגש לבירה הבינה את כוונתו ועזבה את המקום.
דהן מצדו טען כי ייתכן שאמר הערות בנוגע למראה גופה וכי ייתכן שנגע בעורפה, אך לא באופן מכוון או מיני. סנגורו של נצ"מ דהן, עו"ד עופר ברטל, טען לאכיפה בררנית ולפגמים מהותיים בחקירה, לרבות אי הצגת מצלמות אבטחה שלטענתו היו עשויות לשלול מגע אינטימי. עוד נטען כי קיימות סתירות בעדותה של המתלוננת המצדיקות זיכוי.
השופט אמיר דורון דחה את הטענות וקבע כי עדות המתלוננת מהימנה, וכי גרסת הנאשם אינה מתיישבת עם מכלול הראיות. בהתאם לכך הורשע דהן בביצוע מעשה מגונה. בהמשך צפויים להתקיים שלב הטיעונים לעונש, ואחריו יינתן גזר הדין בעניינו.