mako
פרסומת

דרמה בחדרה: קצין משטרה ירה בשני רעולי פנים שנוטרלו בזמן שהציתו רכב

קצין משטרה בפעילות מבצעית זיהה שני חשודים כשהם שופכים חומר דליק על רכב ומציתים אותו, חתר למגע ופתח בירי לעברם. שני החשודים, חייל ונער, נפצעו באורח קשה ובינוני ונעצרו במקום על ידי כוחות המשטרה

שמעון איפרגן​
פורסם:
הזירה בחדרה
הזירה בחדרה
הקישור הועתק

קצין משטרה פתח הלילה (רביעי) בירי לעבר שני חשודים רעולי פנים בחדרה. מתחקור ראשוני של האירוע עולה כי הקצין, ששהה במקום במסגרת פעילותו המקצועית, זיהה את השניים כשהם מגיעים אל היעד ומתחילים לבצע פעולות לקראת הצתת רכב.

על פי נתוני המשטרה, הקצין הבחין בחשודים כשהם שופכים חומר דליק לעבר הרכב ומעלים אותו באש. מהמשטרה נמסר כי "עם זיהוי הסכנה המיידית והאיום הנשקף מהמעשה, הקצין חתר למגע במהירות וביצע ירי לעבר השניים במטרה לנטרל את האיום ולעצור את המשך הפעילות העבריינית". כתוצאה מהירי, החשודים שנוטרלו נעצרו במקום על ידי הכוחות. לאחר שנפצעו התברר כי החשודים הם חייל וקטין.

צוותי מד"א שהוזעקו לזירה העניקו טיפול רפואי לחשודים, שפונו לבתי החולים כשמצבם מוגדר קשה ובינוני. בעקבות האירוע הוזעקו למקום כוחות משטרה גדולים שהחלו בבדיקת נסיבות המקרה ובאיסוף ממצאים בשטח. במשטרה מדגישים כי הערנות והתגובה הנחרצת של הקצין מנעו פגיעה חמורה בביטחון הציבור וסיכלו אירוע שעלול היה להסתיים בתוצאות קשות הרבה יותר.