mako
פרסומת

"גברים נפלו אצלם כמו זבובים": התפתחות בפרשת הסחיטה בטלגרם

הצהרת תובע הוגשה נגד בן 18, שעל פי החשד יחד עם חברו בן ה-17, התכתב עם גברים בטלגרם ואז איים לשלוח את ההתכתבויות לבני משפחתם אם לא ישלמו לו כסף. "אם לא תשלח לי קוד משיכה אשלח הכל לאשתך", כתב

שמעון איפרגן​
פורסם:
התכתבות הנערים עם גברים
הקישור הועתק

יחידת הסייבר של משטרת מחוז תל אביב פענחה פרשיה של אירועי סחיטה של עשרות קורבנות ברחבי הארץ על רקע מיני בהיקף של עשרות אלפי שקלים שבוצעו באמצעות טלגרם. 

על פי החשד, פתחו החשודים ערוץ באפליקציית טלגרם פרופילים מזויפים בהם התחזו לבחורה שמציעה שירותי מין. במהלך ההתכתבות עלו על פרטיהם של הקורבנות ואיימו עליהם כי ישלחו את התוכן של ההתכתבויות לבני משפחתם ויפיצו ברשתות החברתיות אם לא יעבירו להם קוד למשיכת כספים מבנקט. באחת השיחות, נכתב בערוץ הטלגרם לצד תמונה של מיטה, כי היא "מחכה ללקוח המיוחד, שבוע טוב לכל הנסיכים שלי". 

לאחר שקיבלו את הקודים משכו החשודים כספים באזור המרכז בסכום של עשרות אלפי שקלים. "אחד מהם איים עליי: 'אם לא תשלח לי כסף או קוד משיכה אשלח את התמונות וההתכתבויות לאשתך", סיפר אחד הקורבנות בעדותו במשטרה, שם מעריכים שמספר גברים שחששו להתלונן שילמו לנערים אלפי שקלים. "גברים נפלו אצלם כמו זבובים", מציין גורם במשטרה.

במהלך החקירה הסמויה הצליחו חוקרי יחידת הסייבר להגיע לזהותם של החשודים ועצרו ב-14 ביולי שניים - בן 18 וקטין בן 17, תושבי חולון ובת ים. מעצרו של בן ה-18 הוארך והיום (שישי) הוגשה נגדו הצהרת תובע והקטין שוחרר למעצר בית. בימים הקרובים יוגש נגד החשוד כתב אישום חמור ובקשה למעצר עד תום ההליכים.