mako
פרסומת

מאסר עולם ו-6 שנים נוספות נגזרו על יאיר זוהר, שרצח את דורון שוסטר: "רצח בדם קר בתמורה לכסף"

בית המשפט גזר את דינו של יאיר זוהר, שהורשע ברצח דורון שוסטר בראשון לציון ובעסקאות נשק מול סוכן משטרתי סמוי. השופטים קבעו כי מדובר ברוצח שכיר שלא נרתע מהחוק: "אדם מסוכן בעל מאפיינים עברייניים מושרשים שאינו נרתע מעונשים"

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
משמאל: דורון שוסטר ויאיר זוהר
משמאל: דורון שוסטר ויאיר זוהר
הקישור הועתק

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר היום (רביעי) את דינו של יאיר זוהר, שהורשע ברצח דורון שוסטר ז"ל ובשורה של עבירות סחר בנשק. על זוהר הוטל עונש של מאסר עולם בגין הרצח, וכן עשר שנות מאסר בגין עבירות הנשק, שמהן שש שנים ירוצו במצטבר למאסר העולם. בנוסף, חויב זוהר בפיצוי מרבי למשפחת המנוח בסך 258,000 שקלים ובקנס כספי.

השופטים עמי קובו, מיכאל קרשן ומרב גרינברג הדגישו בגזר הדין את חומרת מעשיו של הנאשם, שפעל כרוצח שכיר וביצע עסקאות נשק מסוכנות בזמן שניהל הליך משפטי אחר.

פרשת הרצח החלה במרץ 2016, אז החליט זוהר לגרום למותו של דורון שוסטר, שהיה איש עסקים ופעיל ליכוד, תמורת תשלום מאדם שזהותו אינה ידועה. לפי עובדות כתב האישום, הנאשם הציע לסוכן משטרתי סמוי להשתתף בתוכנית, ועל אף שהסוכן סירב, הוא התלווה לזוהר לסיור מקדים בזירה בראשון לציון. ביום הרצח הגיע זוהר רכוב על אופנוע וחמוש באקדח, המתין לשוסטר בחניית בניינו, וירה בגבו חמש יריות ממרחק קצר. ארבעה קליעים פגעו בשוסטר והובילו למותו המיידי, בעוד זוהר נמלט מהמקום.

רק בשנת 2020, ארבע שנים לאחר הרצח וללא קצה חוט בחקירה, חלה התפתחות דרמטית בפרשה, כאשר סוכן סמוי הצליח להקליט הודאה של זוהר שבה הכיר ברצח. הסוכן ציין כי זוהר עצמו אמר בפניו כי רצח את שוסטר בעקבות קשרו עם אישה נשואה, אך זוהר הכחיש כל קשר למעשי הרצח.

לצד הרצח, זוהר הורשע בשלושה אישומים של סחר בנשק מול הסוכן המשטרתי, שבוצעו שנים לאחר מכן. במאי 2019 הוא סיכם עם הסוכן על מכירת מטען חבלה עוצמתי תמורת 30,000 שקלים. לצורך כך פנה הנאשם לאדם שסיפק את המטען והטמין אותו בין שיחים בנקודת המפגש. בהמשך הדרך, מכר הנאשם לסוכן בשתי הזדמנויות שונות אקדחים מסוג ברטה וקולט, מחסניות ותחמושת, תמורת עשרות אלפי שקלים. עסקאות אלו בוצעו בחניונים ובמרכזים מסחריים ברמלה וברחובות, כשבאחת הפעמים הנאשם אף החביא את הנשק בתוך פח אשפה בחניון.

השופטים תיארו את זוהר כעבריין מסוכן. "עברו הפלילי של הנאשם בצירוף התעוזה והזלזול שהפגין בעת שניהל את משפטו בתיק השוד מלמדים כי מדובר באדם מסוכן בעל מאפיינים עברייניים מושרשים שאינו נרתע מעונשים והפר באופן בוטה את האמון שנתן בו בית המשפט. הנאשם ביצע את רצח שוסטר ז"ל בדם קר כרוצח שכיר בעבור כסף. בשיחה במסגרת תרגיל חקירה שבה תועד הסוכן מציע לו לבצע רצח נוסף נשמע הנאשם כ'קופץ על המציאה', מזכיר לסוכן בגאווה את הרצח הקודם שביצע ומתעניין בסכום המוצע בעבור ביצוע הרצח. הנאשם ניצל את התנאים המגבילים שבהם היה נתון במסגרת תיק השוד כדי להעמיק את מעורבותו בעולם הפשע והנשק הבלתי חוקי, ביצע עסקאות נשק לצורך בצע כסף כשהוא אדיש לחלוטין לסיכון במעשיו. פעם אחר פעם ביצע הנאשם עסקאות למכירת נשק מול הסוכן שהנאשם מכירו היטב כעבריין רב מעללים ביודעו כי הוא מוכר נשק למי שעשוי לבצע באמצעותו עבירות פליליות ולסכן חיי אדם".

פרסומת

במהלך הטיעונים לעונש, הציגה הפרקליטות את הנזק הכבד שנגרם למשפחת המנוח. בנו של שוסטר תיאר בדמעות את אביו כ"עוגן ואיש גדול מהחיים", וציין כי אחותו הצעירה נותרה יתומה משני הוריה וללא מעטפת תמיכה. השופטים ציינו כי זוהר ביצע את עסקאות הנשק בזמן שהיה נתון בתנאים מגבילים בגין תיק שוד, ואף לאחר שערעורו בתיק ההוא נדחה, מה שמעיד על זלזול עמוק ברשויות החוק.

השופטים דחו את בקשת ההגנה לחפוף את ימי המעצר וקבעו כי הצבירה החלקית של העונשים נדרשת כדי לתת ביטוי הולם לחומרת כל אחת מהעבירות בנפרד.

עורכי הדין נעמה תור זאבי ותומר שטיינברג מפרקליטות מחוז מרכז שניהלו את ההליך: ״גזר הדין שניתן היום מעביר מסר חד משמעי, כי מי שנוטל חיי אדם בכוונה תחילה- מקומו מאחורי סורג ובריח לשנים ארוכות. בית המשפט אימץ במלואה את עמדת הפרקליטות וקבע כי יאיר זוהר ביצע רצח אכזרי ומתוכנן, בירי מטווח קצר, בבניין מוגרים, תוך זלזול מוחלט בחיי אדם ושלטון החוק. העונש שנגזר עליו והפיצוי המשמעותי לילדים של המנוח מבטאים לא רק את חומרת המעשה, אלא גם את המחויבות להגן על הציבור ולהוקיע אלימות קטלנית. הפרקליטות תמשיך לפעול בנחישות למצוי הדין עם כל מי שמחליט לקחת את החוק לידיים, גם כאשר העבירות נחשפות כעבור שנים".