"סניף של SSQ": חשד - נערות בנות 14 הקימו כנופיית פשע
שתי נערות פיליפיניות בנות 14 ו-16 נעצרו בחשד שארבו לקטינים בגן אשכול בבת ים ודרשו מהם למסור את המכשירים הניידים שלהם. לאחר שהנערים סירבו, הן תקפו אותם באלימות וריססו לעברם גז פלפל. המשטרה בודקת קשר לכנופיית SSQ האלימה. כתב אישום הוגש נגדן


על פי החשד, שתי נערות פיליפיניות בנות 14 ו-16 הגיעו לפני כמה ימים לפארק גן אשכול בבת ים, שם נהגו לארוב לנערים שהגיעו למקום. השתיים ביקשו מהנערים למסור להן את הטלפונים הניידים שלהם, אך אלו סירבו לדרישה. בתגובה לכך, תקפו הנערות את הקטינים וריססו לעברם תרסיס גז פלפל.
אחד הנערים שחזר את רגעי האימה ותיאר את השתלשלות האירוע: "אחת מהן שלפה תרסיס גז פלפל וריססה לנו את הפנים. היא דרשה שניתן לה את הטלפונים שלנו. סירבנו, ואז הן תקפו אותנו באלימות", סיפר הנער. בעקבות האירוע, הועבר דיווח למוקד 100 של המשטרה, ושוטרי תחנת משטרת בת ים במרחב איילון הגיעו לזירה והחלו בחקירה.
במסגרת הפעילות המשטרתית בוצעו פעולות סמויות ואיסוף מידע, שהובילו לאיתורן של שתי החשודות. יחד איתן נעצר גם תושב יפו בן 16 שסייע להן על פי החשד בביצוע המעשים. בעקבות הממצאים, יחידת התביעות במשטרת מחוז תל אביב הגישה כתב אישום נגד השלושה לבית המשפט לנוער בתל אביב, המייחס להם עבירות של תקיפה בצוותא וגניבה.
במשטרה בוחנים כעת האם הנערות הקימו כנופיית בנות הפועלת במסגרת SSQ. את פעילותה של כנופיית SSQ, שמשמעות שמה היא "כנופיית שפירא", חשפנו לראשונה ב-mako בנובמבר 2024. עבריין מקומי המכיר חלק מחברי הכנופיה מספר על אופיה האלים: "הם חבורה של צעירים אלימים מאוד. לא סופרים אף אחד ממטר - לא שוטרים ולא עבריינים. שודדים ומכים אנשים ברחוב לאור יום. בשביל כסף הם מסוגלים גם לרצוח. עבריינים מעדיפים לא להתערבב איתם, פשוט זזים הצידה".
גורם במשטרה הסביר כי מדובר בקטינים שמתנהלים בשיטות המאפיינות ארגון פשע לכל דבר. לדבריו, הם יעשו הכל כדי לבצע מעשי שוד, להשיג רכוש ולמכור אותו בעבור כסף. במשטרה מביעים חשש כבד מהפוטנציאל האלים שחברי הקבוצה מפגינים: "הפחד הוא שהם יהפכו עם הזמן למפלצת שיהיה קשה לטפל בה. לכן אנחנו עוקבים אחריהם תקופה ארוכה, ועצרנו כמה מהם שהיו מעורבים במעשי שוד ואלימות קשים".