19 קטינים: כלל המעורבים בקטטה שהובילה לרצח ימנו זלקה נעצרו
המשטרה עצרה את כלל המעורבים בקטטה שהובילה לרצח. אף שהסכין ששימשה לרצח טרם אותרה, חוקרי המשטרה פועלים לגיבוש אישום רצח בנסיבות מחמירות נגד החשוד המרכזי בדקירת ימנו זלקה ז"ל. "לא נתפשר על סעיף אחר, יש לנו מספיק ראיות נגד החשוד", מציין גורם המעורה בפרטים. ההערכה: בימים הקרובים יוגשו הצהרות תובע נגד החשודים.


בתום שבועיים של מצוד: שוטרי מחוז מרכז, בהובלת יל"פ שרון, עצרו את כלל המעורבים בקטטה שהובילה לרצח ימנו זלקה ז"ל, בערב יום העצמאות בפתח תקווה.
בסך הכל, המשטרה עצרה 19 חשודים, קטינים, תושבי השרון. מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת בבית המשפט, והחקירה נמשכת לצורך גיבוש תשתית ראייתית והבאת כלל המעורבים לדין בשיתוף עם פרקליטות מחוז מרכז.
בתוך כך, המשימה המרכזית של חוקרי תיק רצח ימנו בנימין זלקה ז"ל היא להשיג תשתית ראייתית מוצקה שתאפשר הגשת כתב אישום בגין רצח בנסיבות מחמירות - הכולל תכנון מוקדם - נגד החשוד המרכזי.
"לא נתפשר על פחות מסעיף של רצח בנסיבות מחמירות. יש לנו די ראיות נגד החשוד", אמר גורם המעורה בפרטים. "הראיות מדברות בעד עצמן - יש סרטון שמתעד אותו, אמו זיהתה את הבגדים איתם יצא מהבית, יש עדויות של חברים וגם אמירות מפורשות שלו על כוונתו להביא סכין ולדקור את הקורבן. זה לא מקרה של הגנה עצמית".
לפי גורמים המעורים בפרשה, החוקרים הבהירו גם בפני גורמים בפרקליטות כי מבחינתם קיימת תשתית מספקת להגשת כתב אישום חמור - והם מתכוונים להתעקש על כך. התיק מלווה על ידי פרקליט בכיר מפרקליטות מחוז המרכז, הנמצא בקשר שוטף עם צוות החקירה.
אף שהסכין ששימשה לרצח טרם אותרה, במשטרה סבורים כי מכלול הראיות הקיים מספיק להגשת כתב אישום בגין רצח. ההערכה היא כי עד סוף השבוע או בתחילת השבוע הבא תוגש הצהרת תובע נגד החשוד המרכזי ושאר המעורבים באירוע.
בסוף השבוע פורסם ב-mako תיעוד של החשוד המרכזי זמן קצר לפני הרצח. הוא נראה קונה דבר מה בפיצוצייה לא הרחק מהפיצרייה שבה עבד זלקה. הבגדים והכובע שלבש תואמים בדיוק למה שלבש בזמן הרצח. ניתן לראות את בבירור בכובע ובסמל המיוחד על הקפוצ'ון שלו. החשדות התחזקו במיוחד, לאחר שאמו של הנער זיהתה אותו בסרטון במהלך החקירה.
"אנחנו יודעים מה חלקו של כל אחד ואחד בלינץ' וברצח", ציין גורם במשטרה, "מי העביר את הסכין לחשוד ברצח ומי תקף אותו. יש מספיק ראיות להגשת כתבי אישום נגד המעורבים ברצח ובתקיפה". מבחינת המשטרה התיק למעשה פוענח ונותר רק לחזק ולבסס עוד יותר את הראיות נגד החשוד המרכזי ברצח שממשיך לשתוק.
החוקרים ממשיכים במאמצים לדובב את החשוד המרכזי כדי שימסור את גרסתו ויחשוף היכן הסתיר את הסכין. במקביל, נבדק חשד שייתכן שאחד הנערים האחרים סייע לו להחביא או להסתיר את כלי הרצח לאחר המעשה.