שוטר המשרת במשטרת מחוז ירושלים, נשוי ואב לילדים, ניהל במשך כשלוש שנים רומן סוער עם צעירה פלסטינית שנהגה לקבץ נדבות בהר הבית, העלים עין ממעשיה ולא בדק האם היא מחזיקה באישור כניסה לישראל.

לפי כתב האישום שהגישה המחלקת לחקירות שוטרים, נטען כי הרומן שניהל עם אותה צעירה פלסטינית החל ממאות שיחות טלפון ומסרונים שנהג לשלוח לה אחרי הקשר הראשוני שנרקם ביניהם, רובם בעלי אופי מיני, ובהמשך הקשר הסלולרי הפך למפגשים שכללו, כך על פי החשד, יחסי מין מלאים.

על פי ממצאי החקירה, בזמן הרומן בין השניים, הצעירה הפלסטינית החזיקה באישור כניסה לישראל שהיה תקף לכמה ימים בלבד, ובמשך תקופה ארוכה שהתה בירושלים בצורה בלתי חוקית ומבלי שהחזיקה באישור כניסה.

פרטי הפרשה יוצאת הדופן התגלגלו בסופו של דבר לידי מפקדיו של השוטר, ומשם הועברו לחקירה שבסיומה הוחלט להגיש נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בירושלים, ובעקבות חשיפת הפרשה הוחלט לפטר את השוטר לאחר שירות ארוך של 21 שנים במשטרה.

במהלך משפטו חתם השוטר על הסדר טיעון לפיו הודה בעבירה של מרמה והפרת אמונים, ובית המשפט הרשיע אותו באישום זה. התובע המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה טען כי מדובר במעשה חמור שבא לידי ביטוי בניצול פערי הכוחות של השוטר מול הצעירה הפלסטינית, כל זאת על מנת לקיים עמה יחסי מין.

לדבריו של התובע, מאחר והאישה שהתה בארץ שלא כחוק וחששה שתגורש, לא יכולה הייתה לסרב לבקשותיו של השוטר, ובהמשך נטען כי עצם זה שהשוטר לא דיווח שהאישה שהתה בארץ שלא כדין, מעשיו הובילו אותו למצב של ניגוד עניינים.

התובע דרש לגזור על השוטר שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, וסנגורו ביקש להתחשב בעובדה שמרשו שירת במשטרה למעלה מ-20 שנה, נבחר לשוטר מצטיין, ובסופו של דבר שילם על מעשיו במשרתו. בהמשך ביקש פרקליטו של השוטר שלא להרשיע את מרשו ולא לגזור עליו עבודות שירות.

בתסקיר שירות המבחן שהוגש לבית המשפט נטען כי השוטר היה בטוח שלאישה יש אישורי שהייה בארץ וסמך עליה, והוא הביע צער עמוק שלא בדק את העניין לעומק. לבסוף, השופט שדן בתיק, החליט לגזור על השוטר, שכאמור כבר פוטר מתפקידו, חודש מאסר על תנאי וקנס של 2,500 שקלים.