mako
פרסומת

פרסום ראשון: העבריין מתן ארביב נעצר בתאילנד

לבקשת משטרת ישראל, העבריין הישראלי נעצר בתאילנד בעקבות מספר פרשות פליליות ששמו נקשר בהן בארץ. על פי החשד ארביב שהה בחודשים האחרונים בקפריסין הטורקית, משם עבר לתאילנד וכעת הוא נעצר בדירת יוקרה באי קוסמוי. ארביב למקורביו: "מתנכלים לי, אני חף מפשע"

שמעון איפרגן​
פורסם:
המעצר של מתן ארביב בקוסמוי
המעצר של מתן ארביב בקוסמוי
הקישור הועתק

משטרת האינטרפול בתאילנד עצרה את העבריין הישראלי מתן ארביב בעקבות בקשה של משטרת ישראל. המעצר יצא לפועל בעקבות "הודעה ירוקה" ששיגרה משטרת ישראל לאינטרפול.

הודעות ירוקות משמשות כאזהרות לגבי פעילויות פליליות של אדם כאשר הוא מהווה איום לבטיחות הציבור. הודעות אלה מסייעות להתריע בפני רשויות במדינות שונות על אנשים שעלולים להמשיך בהתנהגותם הפלילית במקום אחר, ובכך למנוע פשעים פוטנציאליים.

כעת, על פי ההערכות, ארביב יגורש מתאילנד לישראל. גורמים במשטרה אומרים כי אם ארביב אכן יוטס לארץ הוא ייעצר מיד עם נחיתתו בנתב"ג.

ארביב נעצר בדירת יוקרה באי קוסמוי, שם שהה עם מקורביו. משם הוא הועבר לבנגקוק. עורכי הדין של ארביב יניב דניאל ושרון נהרי מטפלים בתיק ונמצאים בקשר עם הרשויות.

מתן ארביב
מתן ארביב

ארביב סיפר למקורביו כי קרוב ל-30 שוטרים של האינטרפול הקיפו את הווילה שבה שהה. משטרת ישראל הוציאה נגדו צו מעצר שחתום על ידי שופטת בית משפט השלום בחדרה, וזאת בחשד לשורה ארוכה של אירועי פשיעה באזור חדרה ובאזור נתיבות. החשדות המיוחסים לו כוללים עבירות פשיעה חמורה, ובהן הנחת מטעני חבלה, ירי, זריקת רימונים וניסיונות חיסול.

למקורביו סיפר ארביב כי בכוונתו להיאבק על חפותו עם הגעתו לארץ ואמר: "אני חף מפשע, כל החשדות נגדי שקריים". באמצעות עורכי דינו מסר החשוד: "השוטרים בתאלינד הטיחו בי שאני ראש ארגון פשע. משטרת ישראל רודפת ומתנכלת לי, אין שום ראיה שקושרת אותי לחשדות נגדי. אני אוכיח את צדקתי בבית המשפט ואני בטוח שלאחר מכן אשוחרר ואוכיח שאני חף מפשע". כעת נראה כי זהו עניין של ימים ספורים בלבד עד שיגורש מהמדינה שבה שהה בחזרה לישראל.