mako
פרסומת

התחזה, השתלט על חשבונות בנק ועקץ עשרות אלפי שקלים: כך פעל "נוכל החישגד"

שאוגי אבו עמאר מצא דרך "מקורית" לממן את ההתמכרות שלו להימורי חישגד ולוטו. על פי כתב האישום שהוגש נגדו הוא השתלט על חשבונות הבנק של קורבנות תמימים, והוציא מכיסם עשרות אלפי שקלים עבור כרטיסי גירוד. חלק מהקורבנות גילו על ההונאה רק שהופיעו נגדם תיקי הוצאה לפועל: "בחיים לא קניתי כרטיס חיש גד אפילו"

שמעון איפרגן​
פורסם:
החשד: פרץ ל-20 דוכני פיס
צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות
הקישור הועתק

שאוגי אבו עמאר, בן 48, פיתח חיבה מיוחדת לכרטיסי "חישגד" ולמילוי טפסי לוטו - כל עוד המימון לא הגיע מכיסו. "הוא השתמש בכרטיסי אשראי של אזרחים תמימים, שרובם מעולם לא גירדו אפילו כרטיס חישגד או מילאו טופס לוטו", מציין גורם המעורה בפרטים, "מדובר בעשרות אלפי שקלים ואף יותר - סכומים מטורפים".

על פי כתב האישום, מעלליו של אבו עמאר החלו כבר בנובמבר 2024 ונחשפו רק בחודשים האחרונים במסגרת חקירה של יחידת ההונאה במחוז הדרומי. הפרשה החלה כאשר אבו עמאר שמע כי א' מבקש להוציא ויזה לטיול באוסטרליה. הוא יצר עמו קשר, הציג עצמו כבעל חברת נסיעות והציע לסייע בהליך.

"האמנתי לו", סיפר א' לחוקרי המשטרה, "הוא ביקש שאשלח תעודת זהות, תלוש שכר ושש ספרות אחרונות של כרטיס האשראי. גם העברתי לו 5,400 שקל". ימים ספורים לאחר מכן החל, לפי החשד, להשתמש בכרטיס האשראי של א' ורכש בתוך יומיים כרטיסי חיש גד וטפסי לוטו באלפי שקלים בדוכן פיס בבאר שבע.

בהמשך שכנע את א' לפתוח חשבון בנק לצורך קבלת הוויזה - מה שאפשר לו, לפי החשד, גישה מלאה לחשבון. באמצעותה הנפיק כרטיסי אשראי, נטל הלוואות והעביר לכיסו כ-77,500 שקל. המעשים לא הסתיימו שם. אבו עמאר פנה לחברה לאיתור כספים אבודים, התחזה לא', וקיבל לידיו 22,711 שקל נוספים. בנוסף ניסה לפדות כספי ביטוח באמצעות מסמכים מזויפים. רק כאשר א' הבחין בניסיון למשוך את כספי הביטוח שלו ופנה לחברת הביטוח - נחשפה לכאורה ההונאה, שהסתכמה בכ-100 אלף שקל.

התלונה שהגיש א' פתחה, לפי המשטרה, "תיבת פנדורה". במקרה נוסף פנה אבו עמאר ל-ס', שביקש לבצע העברה בנקאית של 2,000 שקל. הוא התחזה לנציג בנק וביקש צילום תעודת זהות. לאחר מכן חייב את חשבונו, ובהמשך אף התחזה לחברו וניסה לגרום להעברות כספים נוספות - ניסיון שסוכל לאחר שהבנק זיהה פעילות חריגה וחסם את החשבון. לפי החשד, אבו עמאר אף סייע ל־ס' לפתוח חשבון חדש - השתלט עליו ומשך לכיסו כ-54 אלף שקל.

פרסומת

בהמשך השיג גישה לחשבון הבנק של ב' ונטל הלוואה על שמו בסך 238 אלף שקל. ההונאה התגלתה במקרה, כאשר ב' הבחין בהלוואה שלא ביקש. למרות ביטולה, נגרם לו נזק של כ-73 אלף שקל. "הוא פעל בתחכום רב וגרם נזק כבד מאוד", אמר גורם המעורה בפרטים, "נגד חלק מהקורבנות אף נפתחו תיקי הוצאה לפועל בגין חובות שלא יצרו".

טופס לוטו
צילום: מפעל הפיס

אחד המקרים הבולטים היה של ל', שיפוצניק שעבד בביתו של אבו עמאר. האחרון הציע לסייע לו בזירוז תור במשרד הפנים, ביקש פרטים אישיים - ובהמשך פתח על שמו חשבון בנק, הנפיק כרטיסי אשראי וביצע רכישות ומשיכות מזומנים. הנזק שנגרם לו נאמד בכ-65 אלף שקל.

פרסומת

"בגללו פתחו לי תיקי הוצאה לפועל", סיפר ל' לחוקרים, "מעולם לא גירדתי כרטיס חיש גד, ופתאום גיליתי שהוא חגג על שמי באלפי שקלים". גם לאחר מכן, לפי האישום, פתח אבו עמאר חשבון נוסף על שמו של ל' ויצר חובות נוספים.

במקרים נוספים השיג פרטי בנק של אזרחים, הזדהה בשמם, הזמין כרטיסי אשראי וביצע רכישות נרחבות של כרטיסי חיש גד וטפסי לוטו. אחד המתלוננים גילה כי נפתח על שמו חשבון בנק ונרכשו באמצעותו כרטיסי חיש גד בכ-27 אלף שקל.

במקרה אחר גילתה ד', תושבת באר שבע, כי נפתח על שמה חשבון בנק ונוצר חוב של 16 אלף שקל.
"הבנק פתח נגדי תיק הוצאה לפועל למרות שלא ידעתי בכלל שנפתח חשבון על שמי", סיפרה לחוקרים.

לפי כתב האישום, אבו עמאר רכש כרטיסי לוטו וחיש גד בכ-80 אלף שקל, גרם לנזק כולל של כ-541 אלף שקל וניסה לבצע הונאות נוספות בהיקף של כ-177 אלף שקל.

לפני כמה שבועות נעצר על ידי חוקרי יחידת ההונאה במחוז הדרומי. במהלך חקירתו הכחיש קשר לחשדות. בשלב מסוים ביקש להסיר את מגן המסך בטלפון כדי לזהות את המכשיר - ותועד מנסה לשבור אותו, לכאורה בניסיון להשמיד ראיות. בחיפוש בביתו נתפסו שני אקדחים שהוסתרו בתיק על גג הרעפים.

פרסומת

פרקליטות מחוז הדרום הגישה נגדו לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום חמור המייחס לו שורה ארוכה של עבירות, ובהן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש בכרטיסי אשראי בנסיבות מחמירות, התחזות, שימוש במסמך מזויף, גניבה בידי מורשה, שיבוש הליכי משפט, עבירות נשק וניסיון הונאה.

התביעה מבקשת להותירו במעצר עד תום ההליכים. "המשיב הוכיח במעשיו כי הוא מסוכן עד מאוד לציבור", ציינה התובעת, עו"ד שיראל פרג'ון.