mako
פרסומת

הסוף העצוב של השוטר שלחם ב-7 באוקטובר: "המראות שראה שברו אותו"

רס"ר איגור פיבנב, שוטר בתחנת חברון ותושב יתד שבעוטף עזה, הפך לאחד מגיבורי מתקפת הפתע של 7 באוקטובר לאחר שחיסל 13 מחבלים בדרכו הביתה להציל את משפחתו – אך את הקרב הפנימי שניהל מאז לא הצליח לנצח. חבריו מספרים כי הוא התקשה לחזור לעצמו מאז הלחימה, ואתמול הוא שם קץ לחייו: "הוא החזיק הכל בפנים – כנראה זה היה יותר מדי"

שמעון איפרגן​
פורסם:
רס"ר איגור פיבנב
צילום: מתוך "משדר מיוחד" עם אלמוג בוקר, קשת 12
הקישור הועתק

רס"ר איגור פיבנב, שוטר בתחנת משטרת חברון שחיסל 13 מחבלים ב-7 באוקטובר, שם אתמול (שלישי) בצהריים קץ לחייו בביתו. פיבנב, שהציל חיי אזרחים וחיילים, סבל ככל הנראה מתסמיני פוסט-טראומה, שממנה לא הצליח להשתקם.

"אני לא יכול יותר. קשה לי מאוד לתפקד. אני לא אותו בן אדם שהייתי לפני המלחמה", אמר באחרונה לחבריו, "אני לא אותו איגור". אחד מהם הוסיף בכאב: "הוא גיבור ישראל. שוטר שהציל חיים, אבל המראות והזוועות שראה שברו אותו מבפנים. הוא לא דיבר הרבה, החזיק הכל בפנים. מבחוץ שידר 'עסקים כרגיל', אבל כנראה זה היה יותר מדי עבורו. טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים לא הצליחו להוציא אותו מזה".

פיבנב, תושב היישוב יתד שבעוטף עזה, היה ביום הטבח במשמרת בתחנת חברון. כששמע מאשתו על האזעקות החריגות, ביקש ממנה להיכנס לממ"ד ויצא מיד לדרכו הביתה. "חייגתי לקצין שלי ואמרתי לו שאני חוזר הביתה כדי להגן על המשפחה", סיפר בעבר.

בדרכו ליתד, בצומת אורים, נתקל לראשונה במחבלים. "ראיתי שני חיילים הרוגים. נסעתי דרך השדות וראיתי מחבלים יורים. יריתי לעברם וחיסלתי אותם", סיפר פיבנב בריאיון לתוכנית הבוקר של קשת, ב-31 באוקטובר באותה השנה. לאורך הדרך, עד שהגיע לביתו, חיסל עוד תשעה מחבלים, חלקם רכובים על אופנוע. "אני לא גיבור", אמר אז, "עשיתי את מה שכל שוטר היה עושה".

היום (רביעי), בשעה 18:00, יובא למנוחות בבית העלמין הצבאי באשקלון. מותו של פיבנב מצטרף למקרה קודם של קצין בדרגת רב-פקד, שלחם גם הוא בקרבות אוקטובר – ושם קץ לחייו בעקבות פוסט-טראומה קשה.

פרסומת

ל-mako נודע כי מאות שוטרים שהשתתפו בלחימה סובלים מתסמיני פוסט-טראומה ומטופלים כיום בידי גורמים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים.

אובדנות היא תופעה הניתנת למניעה. במקרה שאדם בסביבתכם נמצא במשבר ועלול להיות אובדני, אל תהססו - דברו איתו, עודדו אותו לפנות לעזרה מקצועית והדגישו את חשיבות פנייה זו. נסו לסייע לו לפנות לאנשי מקצוע בקהילה או לגורמי תמיכה ארציים:• ער"ן - בטלפון 1201*

במידה ואתה או קרוביך חשים מצוקה נפשית או רצון אובדני ניתן לפנות לעמותת סה"ר www.sahar.org.il