mako
פרסומת

"אין ראיה חד-משמעית": ההחלטה הדרמטית בתיק רצח בניהו רזי

מחר צפויה להיות מוגשת הצהרת תובע בפרשה, אך בפרקליטות עדיין מתחבטים נגד מי מהמעורבים בפרשה יוגשו כתבי אישום בגין רצח ובאילו סעיפים. בעוד שבמשטרה סבורים כי קיימת תשתית להעמיד לדין את החשודים המרכזיים גם בגין רצח באדישות, גורמים משפטיים מעריכים כי שאלת התכנון המוקדם והיעדר חוות דעת סופית על סיבת המוות עלולים להשפיע על ההחלטה: "מדובר בתיק מורכב"

שמעון איפרגן​
פורסם:
מימין: אגם צרפי, אביאור ששון החשוד ברצח ובניהו רזי
מימין: אגם צרפי, אביאור ששון החשוד ברצח והנרצח בניהו רזי
הקישור הועתק

הפרקליטות במחוז ירושלים צפויה לקבל בימים הקרובים החלטה משמעותית בפרשת רצח בניהו רזי ז"ל - נגד מי מהמעורבים יוגשו כתבי אישום ובאילו סעיפים. בין היתר תידרש הפרקליטות להכריע אם להאשים ברצח בכוונה תחילה רק את אביאור ששון בן ה-17, הנחשב לחשוד המרכזי, או גם את אגם צרפי, שילת חוטה ולינור מזל ששון.

ההתלבטות מגיעה בשעה שבמשטרה עדיין לא התקבלה חוות הדעת הסופית של המכון לרפואה משפטית, שאמורה לקבוע מה הייתה סיבת מותו של רזי - אם נגרמה מדקירות הסכין או מהמכות שספג במהלך התקיפה.

"הבעיה בתיק הזה היא שאין ראיה חד-משמעית שמישהו הורה או נתן פקודה לרצוח את בניהו", הסביר גורם משפטי, "שאלת המפתח היא אם חוטה, צרפי ולינור ששון היו מודעות לכך שהולכים לרצוח אותו. ליסוד הנפשי תהיה משמעות גדולה מאוד. נכון שהתוצאה טרגית, אבל כדי להוכיח רצח צריך להראות כוונה ותכנון מוקדם, ולא בטוח שקיימת כאן 'ראיית הזהב' או 'האקדח המעשן'".

שילת חוטה, בניהו רזי ז"ל, לינור ששון
שילת חוטה, בניהו רזי ז"ל, לינור ששון

במשטרה חושדים כי צרפי וחוטה היו שותפות למהלך שהוביל לתקיפה. לפי החשד, צרפי אף צפתה בשידור חי באמצעות שיחת וידאו במתרחש בדירת ה-Airbnb ועודדה את החשודים במהלך האירוע. עם זאת, השתיים הכחישו בחקירתן כי ביקשו או התכוונו שרזי יירצח, וטענו שלא ידעו על כוונתם של ששון וחבריו לפגוע בו.

פרסומת

"אין לחוקרים כרגע ראיה שצרפי, שילת או לינור ששון ביקשו או דרשו באופן מפורש לרצוח את רזי", אמר גורם המעורה בפרטים. "הפרקליטים המלווים כבר עברו על חומרי החקירה, וייתכן שיבקשו השלמות חקירה לפני שיחליטו מי יואשם ובאילו עבירות".

במקביל, אביאור ששון ושני הקטינים שהיו עמו בדירה טוענים כי פעלו מתוך הגנה עצמית. לטענת שניים מהם, רזי שלף סכין וניסה לדקור את אחד הנערים, וששון דקר אותו בתגובה. במשטרה מתכוונים לבחון לעומק את הגרסה, בין היתר לנוכח העובדה שהשלושה הגיעו לדירה כשהם מצוידים מראש בסכינים, אלות ופטיש שניצלים - שמוכיחה כוונה לפגוע ברזי.

פרסומת

במסגרת הפרשה נעצרו גם קצינת שב"ס, שעל פי החשד ניהלה קשר רומנטי עם אחיו של ששון, שוטרת תנועה ובני משפחה נוספים של המעורבים. גם בעניינם תצטרך הפרקליטות להכריע אם להגיש כתבי אישום ובאילו סעיפים.

"מבחינת המשטרה, שילת חוטה ואגם צרפי הזמינו מלינור ששון ומהנערים את חיסולו של בניהו רזי, ויש ראיות לעבירת רצח באדישות", אמר גורם המעורה בפרטים, "ההחלטה הסופית באילו עבירות יואשמו כלל המעורבים היא של הפרקליטות, וכבר בימים הקרובים התמונה צפויה להתבהר עם הגשת הצהרת תובע".