mako
פרסומת

קטטה חריגה בכלא איילון: "במזל זה לא הסתיים ברצח"

יוסף שוויקי, המרצה עונש מאסר בגין עבירות רכוש, נעצר לאחר שעל פי החשד דקר מספר אסירים ולוחמי כליאה. בחקירתו טען כי הוא ניסה להפריד בין אסירים ולא דקר אף אחד. השופט קבע כי קיים חשד סביר ששוויקי ביצע את המיוחס לו והאריך את מעצרו בשלושה ימים

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
כלא איילון
כלא איילון
הקישור הועתק

קטטה חריגה התרחשה שלשום בערב בכלא איילון. על פי החשד, האסיר יוסף שוויקי, המרצה עונש של 13 חודשי מאסר בגין עבירות רכוש, התנפל על אסיר בכניסה למרפאה, שלף דוקרן ודקר אותו. שני אסירים נוספים שניסו לסייע נדקרו אף הם.

לוחמי כליאה שהוזעקו לסייע נדקרו והותקפו גם הם על ידי שוויקי, ורק במאמץ רב הצליחו להתגבר עליו ולעצור אותו. גורם בכלא ציין: "במזל גדול האירוע הזה לא הסתיים ברצח. הוא היה בסוג של התקף אמוק".

שוויקי נעצר, נחקר על ידי צוות חוקרים של שירות בתי הסוהר ומשטרת ישראל, והועבר לטיפול שוטרי תחנת רמלה. הוא הכחיש את הדקירות וטען כי ניסה להפריד בין האסירים.

אתמול הובא להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש. החוקר ביקש להאריך את מעצרו, בעוד סנגורו טען כי שוויקי היה רק בתוך הקטטה וניסה להפריד בין הניצים. השופט קבע כי קיים חשד סביר לביצוע העבירה והאריך את מעצרו בשלושה ימים.