mako
פרסומת

מאמן מכבי ת"א התפטר מתפקידו לאחר שיגור פצצות התאורה: "נחצו קווים אדומים"

מאמן מכבי ת"א ז'רקו לאזטיץ' העיד במשטרה בעקבות שיגור פצצות התאורה לעבר ביתו בצפון ת"א. "השכנים שלי לא צריכים לסבול. זה אירוע שאסור שיקרה", סיפר המאמן לשוטרים. ביקורת בקרב האוהדים: "מדובר בעבריינים"

שמעון איפרגן​
פורסם: | עודכן:
שיגור זיקוק התאורה לעבר בית מאמן מכבי ת"א
שיגור זיקוק התאורה לעבר בית מאמן מכבי ת"א
הקישור הועתק

ז'רקו לאזטיץ', מאמן מכבי תל אביב הודיע היום (ראשון) על התפטרותו מהקבוצה, זאת לאחר שבהלך הלילה הגיעו אוהדים להפגין מול ביתו ברחוב ש"י עגנון בעיר, תוך שהם משגרים פצצת תאורה ימית לעבר הבניין. לאזטיץ', שתיאר את הפגיעה בפרטיותו וברגשות שכניו, אמר לחוקרים: "זו תחושה לא נעימה שבאים אליך הביתה ויורים פצצת תאורה. נלחצתי מאוד. אני לא מפחד, אבל לא נעים לי מהשכנים והסביבה. הם לא צריכים לסבול. זה אירוע שאסור שיקרה".

לדבריו, אף על פי שזכות המחאה שמורה לאוהדים, הלילה נחצה קו ברור: "הם עשו את זה ביום שישי במתקן האימונים, אבל לבוא הביתה ולירות פצצת תאורה זה כבר יותר מדי. אין בעיה להביע דעה, אבל זה אירוע מוגזם. חצו קווים אדומים". בעקבות המקרה, משפחתו של לאזטיץ' דורשת ממנו לעזוב מיידית את ישראל.

גרסת השכנים: "חשבנו שנורה טיל מעזה"

האירוע, שהתרחש סמוך לשעה 21:30, הותיר את תושבי הרחוב השקט מבוהלים. פיצוץ פצצת התאורה גרם לדיירים להתעורר בבהלה, חלקם סברו שמדובר באירוע ביטחוני חמור. "שמענו פיצוץ חזק מאוד וראינו עשן. חשבנו שירו טיל מעזה או מלבנון לתל אביב", שחזר אחד הדיירים. "אנחנו מרגישים מאוימים ומפוחדים מאוד. זה אירוע מלחיץ".

במשטרת מרחב הירקון רואים את האירוע בחומרה והקימו צוות חקירה מיוחד (צח"מ) לאיתור המעורבים באיומים ובירי פצצת התאורה. קצין משטרה ציין כי "זה אירוע חמור מאוד. אנחנו נגיע לאותם אוהדים ונמצה את מלוא חומרת הדין עם המעורבים".

במקביל, המשטרה אוספת סרטוני מצלמות אבטחה מהאזור. בנוסף, חוקרים מעריכים כי פצצות התאורה נגנבו מיאכטות וסירות במרינה בהרצליה, אמצעי שנועד במקור לשימוש חירום ימי - כפי שנחשף ב-mako לפני שבועיים.

פרסומת

הרקע לזעם: שתי תבוסות כואבות

המחאה מגיעה על רקע שבועיים קשים במיוחד לקבוצה. אוהדי מכבי תל אביב רואים במאמן הסרבי את האשם המרכזי במצבה המדרדר של הקבוצה לאור התבוסה 6:2 לבית"ר ירושלים בליגה וההפסד 6:0 לקבוצת ליון הצרפתית במסגרת שלב הבתים בליגה האירופית. על רקע זה, הגיעו האוהדים לדרוש את התפטרותו.

במקביל לחקירת המשטרה, נשמעים קולות קשים בקרב הקהל הרחב של מכבי ת"א, שמבקש להתנער מהאירוע ולהבחין בין מחאה ספורטיבית לבין עבריינות. "ספציפית האירוע אתמול זה כמה קיצונים שלקחו רחוק מדי מחאה די לגיטימית על רקע תוצאות של הקבוצה", אמר אוהד הקבוצה עמו שוחחנו. לדבריו, חשוב להדגיש כי "לאוהד הממוצע שהולך למשחקים או רואה בבית אין בכלל מושג או רצון להשיג אמל"ח כזה".

ז'ארקו לאזטיץ'
ז'רקו לאזטיץ' | צילום: Photo by Julian Finney/Getty Images
פרסומת

האוהד טען כי האירוע מייצג תופעה רחבה יותר של חדירת גורמים עברייניים לתוך ארגוני האוהדים: "זה לא איזה אוהד שזורק קללה או מניף שלט ביציע, זה כבר דברים מאורגנים ברמות של פשע. גם ההארד-קור של האוהדים מסתכלים על כל הכמויות המשוגעות של אמל"ח שנתפסות ודי בהלם". הוא סיכם: "כל החלק היותר חמוש ואלים ופיזי של הדבר זה כבר חבורות שמפלרטטות עם עולם הפשע, ופשוט עושות את זה מהפלטפורמה של ארגוני אוהדי כדורגל".