אלימות בלתי פוסקת באילת: "שוטרים רצים מאירוע לאירוע"
ויכוח על כיסא פלסטיק בחוף הים הוביל למעצרו של נופש בן 44, שחשוד כי קילל, איים והתפרע. החוקר סיפר בבית המשפט על העומס הכבד שממנו סובלים שוטרי מרחב אילת: "העיר מלאה בקטטות". במקביל, המשטרה מתמודדת גם עם תופעת דרי הרחוב בחופים, שעל פי נופשים כוללת איומים ואלימות כלפי מי שמסרב לתת להם כסף


שוטרי מרחב אילת עצרו אתמול (שני) את א', בן 44, בחשד לקללות, איומים והתנהגות פרועה במקום ציבורי - זאת לאחר שתפס תפס כיסא פלסטיק בחוף הים שהיה שייך לנופש אחר, וסירובו לקום ממנו הוביל למהומה בחוף הים.
שוטרים שהגיעו לחוף עצרו את א', שלפי המשטרה לא נרגע גם לאחר המעצר. הוא קילל את השוטרים והמשיך, על פי החשד, בהתנהגות הפרועה גם בתחנת המשטרה. א' הובא לבית משפט השלום באילת לדיון בהארכת מעצרו. הוא חשוד בעבירות של התנהגות פרועה במקום ציבורי, העלבת עובד ציבור ומעשה מגונה בפומבי.
במהלך הדיון שאל סנגורו של א' את החוקר אם השוטרים בדקו את מצלמות האבטחה במקום ואת מצלמות הגוף של השוטרים. החוקר השיב בשלילה, והסביר את הסיבה לעומס הרב שבו פועלים השוטרים. "אנחנו רצים מאירוע לאירוע. כל שוטר מטפל בשלושה אירועים במקביל", אמר החוקר.
השופט האריך את מעצרו של א' ביממה, תוך שהביע ציפייה שהמשטרה תשלים את החקירה עד הדיון הבא. "העיר מפוצצת בנופשים. מטבע הדברים יש חיכוכים בבתי המלון ובחופים, ותיקי האלימות שוברים שיאים לעומת שנים עברו", אמר גורם במשטרה.
אבל הקטטות בין הנופשים אינן הבעיה היחידה שמעסיקה את המשטרה. כפי שנחשף בסדרת כתבות ב-mako, גם תופעת דרי הרחוב באילת הפכה בשנים האחרונות למטרד משמעותי, כאשר חלקם מעורבים, על פי החשד, בעבירות רכוש ואלימות.
באחרונה נתקלו נופשים בחופי הרחצה בעיר בדרי רחוב שביקשו מהם כסף וסיגריות. מי שסירב, סיפרו נופשים, עלול היה לספוג קללות ולעתים גם איומים ואלימות פיזית. במשטרה וברשויות הרווחה מתקשים לתת מענה מלא לתופעה.
שלשום עצרו שוטרים דר רחוב בשנות ה-50 לחייו, שלפי החשד הגיע לאחד החופים, התנהג בפראות והתעמת עם נופשים. הוא חשוד כי קילל אחד מהם ואף איים להרוג את אשתו. גם בחדר החקירות, לפי המשטרה, איים על שוטרים וקילל אותם.
החוקר ביקש להאריך את מעצרו בחמישה ימים, אולם בית המשפט החליט לשחררו בתנאי שלא יתקרב לחופי העיר במשך עשרה ימים. "זה נהיה מפחיד לשבת בחופי הים באילת. מגיעים דרי רחוב ומאיימים על נופשים, לא פעם גם באמצעות סכינים או שברי בקבוקים, כדי שייתנו להם כסף", סיפר ו', שנחשף לדבריו לאיומים מצד כמה דרי רחוב, "זו תופעה מפחידה. יש פה ילדים ונשים שנלחצים מהאיומים והעימותים איתם".